PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Sledeći zadatak e-katastar i upis imovine za tri dana

27.04.2017. | MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, poručila je juče (26.04.2017) da je sledeći zadatak ministarstva koje vodi uspostavljanje e-katastra, kako bi upis imovine u katastar mogao da se obavi za samo tri dana. Mihajlovićeva je takođe najavila i uspostavljanje e-prostora, digitalizaciju izrade prostornih planova. Na prostorne planove sada se čeka i po nekoliko godina, a cilj je da oni budu završeni za tri do 12 meseci.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Većina nas zna da, kada treba bilo šta da se radi i pravi, prostorne planove čekamo po nekoliko godina, pa često imamo iznuđena rešenja. Uz e-prostor, na prostorne planove će se čekati od tri do 12 meseci, što je tri do četiri puta kraće nego danas - rekla je Mihajlovićeva u obraćanju na svečanosti nakon Izborne skupštine NALED-a, na kojoj je ta organizacija izabrala novi upravni i nadzorni odbor.

Potpredsednica Vlade je dodala i da prilikom sprovođenja ovih reformi računa na stručnu podršku NALED-a i saradnju kakvu je Vlada sa tom organizacijom imala i prilikom uvođenja elektronske građevinske dozvole, koja se pokazala kao reforma decenije.

- Nama kao Vladi nije dovoljno samo da proklamujemo ciljeve, već je veoma važno da te ciljeve i ostvarujemo. NALED je organizacija koja je stručna, a čine je i kompanije koje u realnom životu treba da osete reforme koje Vlada sprovodi - rekla je Mihajlovićeva.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Slobo 23.03.2023.
Zato i jeste Beograd na vodi.
skeva 23.03.2023.
Jel' to Beograd na vodi ?
Milan 22.03.2023.
Konačno! Pruga do Niša i dalje ka Solunu je...
Sasa 21.03.2023.
E nas dragi Bakicu, za sve si bio u pravu.
Gagi 21.03.2023.
Dvadeseti sprat je oko 70 metara vodenog st...

;