INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Sledeći zadatak e-katastar i upis imovine za tri dana

27.04.2017. | MGSI

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. dr Zorana Mihajlović, poručila je juče (26.04.2017) da je sledeći zadatak ministarstva koje vodi uspostavljanje e-katastra, kako bi upis imovine u katastar mogao da se obavi za samo tri dana. Mihajlovićeva je takođe najavila i uspostavljanje e-prostora, digitalizaciju izrade prostornih planova. Na prostorne planove sada se čeka i po nekoliko godina, a cilj je da oni budu završeni za tri do 12 meseci.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

- Većina nas zna da, kada treba bilo šta da se radi i pravi, prostorne planove čekamo po nekoliko godina, pa često imamo iznuđena rešenja. Uz e-prostor, na prostorne planove će se čekati od tri do 12 meseci, što je tri do četiri puta kraće nego danas - rekla je Mihajlovićeva u obraćanju na svečanosti nakon Izborne skupštine NALED-a, na kojoj je ta organizacija izabrala novi upravni i nadzorni odbor.

Potpredsednica Vlade je dodala i da prilikom sprovođenja ovih reformi računa na stručnu podršku NALED-a i saradnju kakvu je Vlada sa tom organizacijom imala i prilikom uvođenja elektronske građevinske dozvole, koja se pokazala kao reforma decenije.

- Nama kao Vladi nije dovoljno samo da proklamujemo ciljeve, već je veoma važno da te ciljeve i ostvarujemo. NALED je organizacija koja je stručna, a čine je i kompanije koje u realnom životu treba da osete reforme koje Vlada sprovodi - rekla je Mihajlovićeva.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;