Uskoro nova garaža u Radničkoj u Novom Sadu

25.04.2017. | RTV

Ukoliko narednog meseca bude usvojen nacrt najnovijeg urbanističkog plana, Radnička ulica postaće bogatija za jednu suterensku garažu, a predviđa se i uređenje postojećeg parkinga na toj lokaciji. Predviđene izmene u Radničkoj ulici, odnose se na asfaltiranje prilaza parkingu, uređenje i ozelenjavanje tog dela, uz mogućnost postavljanja solarnih panela, a nakon izgradnje, zelenilo bi trebalo biti i na krovu suterenske garaže, navode u preduzeću Urbanizam.

- Što se tiče oba parkinga, on ostaje na istom broju, 100 ima sada, 100 će biti obezbeđeno u budućnosti, znači nema povećanja, nema smanjenja, dok ova suterenska garaža na dva nivoa, ima ukupno 65 parking mesta, predviđeno. Naravno, još će neko tehničko rešenje pokazati koliko će tu zaista moći da bude - kaže Dušan Miladinović, direktor JKP Urbanizam.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Investiranje u parkinge i garaže je potez koji je Novom Sadu neophodan, jer se u poslednjih nekoliko godina znatno povećao broj automobila i gustina saobraćaja, kažu građani.

Kako smo saznali iz Uprave za građevinsko zemljište i investicije, trenutno je u izradi Odluka o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije blokova između ulica Radničke, Stražilovske i Bulevara Cara Lazara, a nacrt urbanističkog plana na javnom je uvidu do 19.maja, nakon čega sledi procedura njegovog usvajanja.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...