PRIJAVA-468X60-BANNER

Uskoro nova garaža u Radničkoj u Novom Sadu

25.04.2017. | RTV

Ukoliko narednog meseca bude usvojen nacrt najnovijeg urbanističkog plana, Radnička ulica postaće bogatija za jednu suterensku garažu, a predviđa se i uređenje postojećeg parkinga na toj lokaciji. Predviđene izmene u Radničkoj ulici, odnose se na asfaltiranje prilaza parkingu, uređenje i ozelenjavanje tog dela, uz mogućnost postavljanja solarnih panela, a nakon izgradnje, zelenilo bi trebalo biti i na krovu suterenske garaže, navode u preduzeću Urbanizam.

- Što se tiče oba parkinga, on ostaje na istom broju, 100 ima sada, 100 će biti obezbeđeno u budućnosti, znači nema povećanja, nema smanjenja, dok ova suterenska garaža na dva nivoa, ima ukupno 65 parking mesta, predviđeno. Naravno, još će neko tehničko rešenje pokazati koliko će tu zaista moći da bude - kaže Dušan Miladinović, direktor JKP Urbanizam.

Ilustracija (preuzeto sa www.pixabay.com)

Investiranje u parkinge i garaže je potez koji je Novom Sadu neophodan, jer se u poslednjih nekoliko godina znatno povećao broj automobila i gustina saobraćaja, kažu građani.

Kako smo saznali iz Uprave za građevinsko zemljište i investicije, trenutno je u izradi Odluka o izmenama i dopunama Plana detaljne regulacije blokova između ulica Radničke, Stražilovske i Bulevara Cara Lazara, a nacrt urbanističkog plana na javnom je uvidu do 19.maja, nakon čega sledi procedura njegovog usvajanja.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;