INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zabranjena gradnja u delovima Budve i Petrovca

24.02.2017. | Vuk Lajović | Vijesti.me

Gradonačelnik Budve Dragan Krapović doneo je odluku o zabrani gradnje na područjima detaljnih urbanističkih planova (DUP) „Budva-centar" i „Petrovac-centar", čime je obustavljeno izdavanje građevnskih dozvola za gradnju stanova i apartmana za tržište u elitnim delovima metropole turizma. Krapović je odluku potpisao pozivajući se na Zaključak o potrebni donošenja odluke o zabrani gradnje, koji je pre dve nedelje usvojila Skupština većinom glasova.

Dozvola se može jedino izdati za „izvođenje građevinskih radova radi hitne sanacije iznenadno nastalih oštećenja građevina radi sprečavanja nastanka dalje štete na građevini, susednom objektu, javnim površinama…".

On je i pismeno obavestio Sekretarijat za urbanizama da prestane sa izdavanjem građevinskih dozvola.

Odlukom je izuzeta gradnja hotela, porodičnih kuća do 500 kvadrata i infrastrukture.

Još 2013. godine, tadašnji predsednik Opštine Lazar Rađenović doneo je odluku o izmenama i dopunama pomenutih planskih dokumenta, nakon građanske incijative da se obore oba DUP-a zbog urbanističkog haosa u Budvi i Petrovcu.

Nova gradska uprava ranije je najavila da bi do početka nove građevinske sezone, odnosno do oktobra, mogla da donese izmene i dopune oba planska dokumenta, i tako zaštiti brojne javne površine koje su se, kako navode, našle na udaru građevinskog lobija, ali i smanji spratnost koja je prelazila i 16 spratova.

Sekretarijat za urbanizam intenzivno izdaje dozvole za sva ostala građevinska područja, od Jaza do Buljarice, koja su pokrivena planskim dokumentima.

Brojni investitori i građani koji su izvadili urbanističko-tehničke uslove za gradnju stambenih zgrada u zoni uz obalu, moraće da sačekaju donošenje novih planskih dokumenta, a na čekanju je i nekoliko građevinskih dozvola koje su uveliko bile u proceduri.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;