INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Bum duž Koridora 10

21.02.2017. | B92

- Vlada je uradila dosta u oblasti građevinarstva, a glavni cilj je da u naredne dve godine još više povećamo udeo građevine u BDP-u. Kada sam preuzela ovaj resor udeo je bio 4,4 ili 4,5 odsto, a danas je 5,1. Plan je da bude najmanje sedam odsto - rekla je Mihajlović novinarima.

Kako kaže, cifre pokazuju koliko je urađeno, da imamo bolji ambijent za investitore, kao i da imamo razvijeno tržište nekretnina. Naglasila je da se mora dalje ulagati u infrastrukturu, otvarajući drugu konferenciju o razvoju sektora nekretnina i infrastrukture u Srbiji „Serbian Property and Infrastructure Development Conference".

Ona ističe da je važno i regionalno povezivanje i ukidanje svih prepreka.

- Srbija je napravila puno važnih koraka u oblasti građevinarstva i stvorila uslove da može da se investira. Prosečno vreme izdavanje građevinske dozvole u Srbiji je šest dana. U narednih nekoliko meseci zemljišna administracija i katastar će biti rešen i promenjen u odnosu na stanje koje imamo danas - rekla je Mihajlović.

Ona je rekla da je cilj da Srbija bude na listi „Doing business“ Svetske banke među prvih 20 zemalja najkasnije do 2020. godine.

Ona kaže da će Srbija pozvati sve velike investirore da ulažu, a sve kako bi razvili ekonomiju povećali životni standard građana.

Podsetila da je u prethodne dve godine u Srbiji otvoreno 55 fabrika duž Koridora 10 koji je od stretškog značaja. Kako kaže, posebnu su važni gradovi i lokalne samouprave koji imaju sve urbanističke planove.

Kakve su mogućnosti za investicije i rast u sektoru nekretnina i razvoja infrastrukture, da li Srbija ima dovoljno snažnu investicionu politiku, koji su trenutno najveći infrastrukturni projekti i na koji način mogu da u većoj meri doprinesu ekonomskom razvoju zemlje, samo su neka od pitanja na koja će pokušati da odgovore učesnici konferencije.

Organizator konferencije je kompanija TGI Group International, a konferencija se organizuje pod pokroviteljstvom Privredne komore Srbije, Ambasada Kanade i Izraela u Srbiji, uz podršku velikog broja konsultantskih kompanija u oblasti nekrenina.

Cilj konferencije je da poveže stručnjake i investitore u sektoru razvoja nekretnina sa svim relevantnim državnim, finansijskim i socijalnim akterima.

Konferencija na temu nekretnina i infrastrukture se već 16 godina organizuje u Grčkoj i uspešno se bavi temama kao što je doprinos razvoju poslovanja u sektoru nekretnina i društvenom i ekonomskom prosperitetu zemlje.

Više od 400 učesnika prisustvuje konferencijama u Grčkoj, a na prvoj srpskoj konferenciji, održanoj prošle godine u Beogradu, bilo je 200 učesnika.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;