PRIJAVA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Požarevcu još 37 popisivača nelegalnih objekata

25.01.2017. | D.Novković | Novosti

Kao ispomoć za popis nezakonito sagrađenih objekata na području Braničevskog okruga biće angažovana dodatna 104 radnika, kako bi se ovaj posao završio do 1. marta. U Požarevcu je na popisu radilo samo njih devetoro, a sada je dozvoljeno da se ovaj tim poveća za još 37 ljudi.

Tokom sastanka sa predstavnicima Braničevskog, Borskog i Pirotskog okruga, pomoćnik ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Darinka Đuran je istakla da će tekuća godina biti godina ozakonjenja, u čemu će Ministarstvo pomoći svima kojima je to potrebno.

Da bi se popis završio do 1. marta, lokalnim samoupravama je dozvoljeno da angažuju dodatne kadrove - ukupno 890 u 130 gradova i opština.

Ilustracija

- U Braničevskom, Borskom i Pirotskom okrugu je popisano oko 50 odsto od ukupno procenjenog broja objekata, a taj postupak su u potpunosti završile opštine Veliko Gradište i Dimitrovgrad - istakla je Darinka Đuran.

Zasada nije poznato koliko je nelegalnih objekata podignuto na području grada Požarevca, ali se pretpostavlja da ih ima oko 3.000. Po poslednjim podacima - od 30. decembra 2015, do kraja prošlog decembra - ozakonjeno je njih oko 250.

Podsetimo, shodno prethodno donetom planu popisa koji je započeo 15. avgusta, u 12 mesnih zajednica na području Požarevca popis je trebalo da traje do 11. oktobra, u Kostolcu do 25. oktobra, a u 25 seoskih naselja od 26. oktobra do 25. novembra. Zbog malog broja popisivača, ovi termini su produženi do 1. marta, ali se - po završetku popisa i ozakonjenja - postavlja pitanje ko će rušiti divlju gradnju.

Jer, grad Požarevac je do sada - u više navrata - raspisivao javnu nabavku za izvođača ovakvih radova, ali je pristigla samo jedna jedina ponuda. Međutim, ni ona nije realizovana jer je, u međuvremenu, produžen rok za ozakonjenje.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Poštovani u vezi vašeg teksta o korupciji u...
almir 30.08.2023.
Da li je planom rekonstrukcije predvidjeno ...
O rastu cena stanova se govori gotovo sa za...
Marija 10.07.2023.
Ivrstan tekst! Mnogo sam naučila o aspektim...
Jovan 03.07.2023.
A kada ce se uraditi parcelizacija zemljist...

;