Popis nelegalizovanih objekata u Čačku mora biti gotov za mesec dana

19.01.2017. | MGSI

Pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Darinka Ðuran poručila je juče (18.01.2017) u Čačku da popisivanje svih nezakonito izgrađenih objekata mora da bude okončano u narednih mesec dana i da nema više odlaganja.

Đuran je posetila Čačak u okviru kontrola koje je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture započelo u ponedeljak, a koja se odnosi na primenu elektronske građevinske dozvole.

- Tokom 2016. godine radili smo edukaciju i pomoć, a sada idemo na potpuno okončanje popisa - istakla je Ðuran.

Prema podacima ministarstva u Moravičkom, Raškom i Zlatiborskom okrugu, popisano je 50 odsto od ukupnog broja nezakonito izgrađenih objekata, što je Đuran ocenila nedovoljnim.

- Na teritoriji Čačka nije popisan veliki broj nezakonito izgrađenih objekata. Vladina komisija odobrila je dodatna upošljavanja ljudi i svi oni moraju biti usmereni na okončanje popisa - istakla je Ðuran.

Svaki zaposleni će, objašnjava, imati kvotu od 15 predmeta koje mora da obradi dnevno, da bi se postupak ozakonjenja okončao u naredne tri godine.

- Zakonski rok je bio kraj novembra 2016. godine. Tolerisali smo sve zbog slabih kadrovskih kapaciteta, međutim mi ne dovodimo više u pitanje da li će se popis okončati ili ne. Popis mora da se okonča do marta 2017. godine - istakla je Ðuran.

Ona je rekla da će ministarstvo javno objavljivati koliko koji grad i opština radi, ko je vredan, a ko nije dovoljno efikasan.

Načelnik Uprave za inspekcijski nadzor u Čačku, Milovan Erić, izjavio je da je do sada popisano 16.533, od oko 50.000 nezakonito izgrađenih objekata, što predstavlja oko 30 odsto.

- Trenutno četiri člana vrše popis i tri volonterske-projektantske organizacije. Voleo bih da sam mađioničar da bi se ceo postupak završio u roku - poručio je Erić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...