INFONET-468X60-BANNER

Popis nelegalizovanih objekata u Čačku mora biti gotov za mesec dana

19.01.2017. | MGSI

Pomoćnica ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Darinka Ðuran poručila je juče (18.01.2017) u Čačku da popisivanje svih nezakonito izgrađenih objekata mora da bude okončano u narednih mesec dana i da nema više odlaganja.

Đuran je posetila Čačak u okviru kontrola koje je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture započelo u ponedeljak, a koja se odnosi na primenu elektronske građevinske dozvole.

- Tokom 2016. godine radili smo edukaciju i pomoć, a sada idemo na potpuno okončanje popisa - istakla je Ðuran.

Prema podacima ministarstva u Moravičkom, Raškom i Zlatiborskom okrugu, popisano je 50 odsto od ukupnog broja nezakonito izgrađenih objekata, što je Đuran ocenila nedovoljnim.

- Na teritoriji Čačka nije popisan veliki broj nezakonito izgrađenih objekata. Vladina komisija odobrila je dodatna upošljavanja ljudi i svi oni moraju biti usmereni na okončanje popisa - istakla je Ðuran.

Svaki zaposleni će, objašnjava, imati kvotu od 15 predmeta koje mora da obradi dnevno, da bi se postupak ozakonjenja okončao u naredne tri godine.

- Zakonski rok je bio kraj novembra 2016. godine. Tolerisali smo sve zbog slabih kadrovskih kapaciteta, međutim mi ne dovodimo više u pitanje da li će se popis okončati ili ne. Popis mora da se okonča do marta 2017. godine - istakla je Ðuran.

Ona je rekla da će ministarstvo javno objavljivati koliko koji grad i opština radi, ko je vredan, a ko nije dovoljno efikasan.

Načelnik Uprave za inspekcijski nadzor u Čačku, Milovan Erić, izjavio je da je do sada popisano 16.533, od oko 50.000 nezakonito izgrađenih objekata, što predstavlja oko 30 odsto.

- Trenutno četiri člana vrše popis i tri volonterske-projektantske organizacije. Voleo bih da sam mađioničar da bi se ceo postupak završio u roku - poručio je Erić.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;