Nakon Slavije i Leskovac dobija muzičku fontanu

06.12.2016. | Dragan Marinković | Jugmedia

Ideja je da na novom gradskom trgu, koji bi trebalo da počne da se gradi sledeće godine, bude ugrađena muzička fontana, kaže direktor gradske Direkcije za urbanizam i izgradnju Milenko Milenković. Ipak, kako objašnjava, ona neće „svirati“ po ceo dan već samo u specijalnim prilikama.

- To će izgledati jako lepo. Muzika će se pustati pre svega u specijalnim prilikama, za vreme praznika i gradskih manifestacija, a repertoar će birati neko kompetentan, recimo zaposleni u Muzičkoj školi - ističe Milenković.

Prema poslednjim najavama, izgradnja gradskog trga je „zakazana“ za sledeću godinu dok se ne reše imovinsko pravni odnosi sa vojskom i Savezom samostalnih sindikata.

- Izgradnja gradskog trga planirana je u dve faze. Ružni parking prostor ispred Robne kuće nestaje, niče novi drvored i fontana koja izranja iz zemlje. To su samo delovi plana izgradnje novog gradskog trga - dodaje direktor Direkcije.

Prva faza biće raščišćavanje parkinga, popločavanje trga i uređenje šetališta duž Bulevara Oslobođenja od hotela „Beograd“ do hotela „Dubočica“.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...