Najviše pomaka u inspekciji i građevinskim dozvolama

18.11.2016. | Tanjug

Rezultati ankete o stavovima privrednih subjekata o stanju poslovnog okruženja, pokazali su da su reforme pojednostavile poslovanje i da je privreda najbolje ocenila pozitivne promene u inspekcijskom nadzoru i sistemu izdavanja građevinskih dozvola, rečeno je juče (17.11.2016) u PKS, gde su predstavljeni rezultati tog istraživanja. Reč je o šestoj godišnjoj anketi USAID-ovog projekta za bolje uslove poslovanja (BEP), a rezultati ankete odražavanju stavove 1.000 privrednih subjekata u zemlji.

- Jedno od najvećih unapređenja tiče se pozitivnih promena u percepciji privatnog sektora, odnosno ovogodišnji rezultati pokazuju da je privreda ocenila najbolje promene u inspekcijskom nazdoru i postupanju inspektora - rekao je Kajl Skat, ambasador SAD u Srbiji.

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ukazala je da je primetno da mala i srednja preduzeća sada imaju bolje uslove za rad i da se bolje razvijaju. Ministarka je ukazala na još neke rezultate, navodeći da je u prvih pet meseci ove godine vrednost građevinskih radova porasla za 59 odsto u odnosu na isti period lane.

- Što se tiče pitanja samog katastra, mnogo toga je urađeno, ali mnogo toga još mora da se uradi da bi se taj sektor građevinarstva zaokružio - rekla je Mihajlovićeva.

Ona veruje da može još više da se uradi u sektoru građevinstva u narednom periodu.

Predsednik PKS Marko Čadež rekao je da je anketa pokazala da privrednici najveći napredak vide u oblasti elektronskog izdavanja građevinskih dozvola i inspekcijskog nazdora.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...