Najviše pomaka u inspekciji i građevinskim dozvolama

18.11.2016. | Tanjug

Rezultati ankete o stavovima privrednih subjekata o stanju poslovnog okruženja, pokazali su da su reforme pojednostavile poslovanje i da je privreda najbolje ocenila pozitivne promene u inspekcijskom nadzoru i sistemu izdavanja građevinskih dozvola, rečeno je juče (17.11.2016) u PKS, gde su predstavljeni rezultati tog istraživanja. Reč je o šestoj godišnjoj anketi USAID-ovog projekta za bolje uslove poslovanja (BEP), a rezultati ankete odražavanju stavove 1.000 privrednih subjekata u zemlji.

- Jedno od najvećih unapređenja tiče se pozitivnih promena u percepciji privatnog sektora, odnosno ovogodišnji rezultati pokazuju da je privreda ocenila najbolje promene u inspekcijskom nazdoru i postupanju inspektora - rekao je Kajl Skat, ambasador SAD u Srbiji.

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović ukazala je da je primetno da mala i srednja preduzeća sada imaju bolje uslove za rad i da se bolje razvijaju. Ministarka je ukazala na još neke rezultate, navodeći da je u prvih pet meseci ove godine vrednost građevinskih radova porasla za 59 odsto u odnosu na isti period lane.

- Što se tiče pitanja samog katastra, mnogo toga je urađeno, ali mnogo toga još mora da se uradi da bi se taj sektor građevinarstva zaokružio - rekla je Mihajlovićeva.

Ona veruje da može još više da se uradi u sektoru građevinstva u narednom periodu.

Predsednik PKS Marko Čadež rekao je da je anketa pokazala da privrednici najveći napredak vide u oblasti elektronskog izdavanja građevinskih dozvola i inspekcijskog nazdora.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...
Ivana 04.01.2021.
Idealno resenje za kucne uslove,molim vas k...
cica 29.12.2020.
Od ovih 20 do 30 postrojenja bilo bi lepo k...