PRIJAVA-468X60-BANNER

U planu gradnja auto-puta Novi Sad-Ruma i tunela kroz Frušku goru

09.11.2016. | Beta

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je juče (08.11.2016) u Novom Sadu sa delegacijom kineske korporacije China Road and Bridge Corporation (CRBC) o izgradnji auto-puta Novi Sad–Ruma sa tunelom kroz Frušku goru.

Mirović je rekao da je nakon više od dve godine od kada su pokrajinska i Vlada Srbije, Grad Novi Sad i opštine Irig i Ruma potpisale Protokol o pripremi projekta izgradnje trase auto-puta od Rume do Novog Sada, završena priprema idejnog projekta „na gotovo celoj trasi puta".

- To je značajan korak za dalju realizaciju projekta, koji će obezbediti izgradnju auto-puta dužine 34 kilometra, sa tri i po kilometra tunela kroz Frušku goru - rekao je Mirović.

Mirović je podsetio da je izgradnja auto-puta Novi Sad-Ruma sa tunelom kroz Frušku goru, projekat koji je uvršten u nacionalni plan prioriteta za izgradnju infrastrukture.

Direktor CRBC-a u Srbiji Džang Sjaojuen (Zhang Xiaoyuan) rekao je da je ta firma zainteresovana radi i na ovom značajnom investicionom projektu na teritoriji Vojvodine, navodi se u saopštenju.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...
L.Diponegoro 14.07.2022.
Da li radite i u privatnim kucama. Da li m...
Dragan 06.07.2022.
Šta je pojednostavljeno kad imate "prikačen...

;