IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Predstavljen izgled novog tržnog centra pored „Spensa“

27.10.2016. | 021

Na internetu se pojavio snimak arhitektonskog projekta budućeg tržnog centra od 115.000 kvadrata koji će graditi kompanija Nepi pored „Spensa“.

Ova parcela koja je do sada služila za sportske sadržaje i bila poznata kao „gradska srebrnina", jer je prodata za rekordnih 3,7 milijardi dinara, kako se vidi iz projekta koji je napravio biro HBRO iz Bukurešta, sada će biti potpuno zauzeta tržnim centrom do pet spratova.

Projekat koji se pojavio nije i konačno rešenje jer je Novi Sad u urbanističim aktima predvideo da je investitor u obavezi da raspiše konkurs za izradu ovako velikog objekta koji će značajno promeniti sliku tog dela grada. Mada ovo nije konačno rešenje, iz ovog arhitektonskog projekta načelno se vidi šta će Novosađani uskoro viđati na uglu Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja.

Ilustracija (ww.pixabay.com)

Objekat tržnog centra će biti energetski efikasan. Pored solarnih panela biće i brojne zelene površine ali i sportski tereni na krovu. Arhitekta Mihai Lucian Berceanu iz biroa HBRO zamislio je unutrašnjost tržnog centra u amorfnim oblicima sa brojnim otvorima i staklenim kupolama. Enterijer novog tržnog centra u Novom Sadu veoma će ličiti na „Mega Mall“ izveden u Bukureštu, a koji je takođe u vlasništvu kompanije NAPI.

Ono što je posebno zanimljivo u ovom projektu je da se predviđa da ulaz u podzemnu garažu bude sa srednje trake Bulevara oslobođenja, da je uklonjena zgrada gde je smeštena inspekcija, da je rekonstruisan stadion i potpuno promenjeno parterno uređenje prostora.

Iz Nepi real estate project one nedavno su najavili da rade na pripremama za gradnju i da bi tržni centar trebalo da bude otvoren 2018. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;