Predstavljen izgled novog tržnog centra pored „Spensa“

27.10.2016. | 021

Na internetu se pojavio snimak arhitektonskog projekta budućeg tržnog centra od 115.000 kvadrata koji će graditi kompanija Nepi pored „Spensa“.

Ova parcela koja je do sada služila za sportske sadržaje i bila poznata kao „gradska srebrnina", jer je prodata za rekordnih 3,7 milijardi dinara, kako se vidi iz projekta koji je napravio biro HBRO iz Bukurešta, sada će biti potpuno zauzeta tržnim centrom do pet spratova.

Projekat koji se pojavio nije i konačno rešenje jer je Novi Sad u urbanističim aktima predvideo da je investitor u obavezi da raspiše konkurs za izradu ovako velikog objekta koji će značajno promeniti sliku tog dela grada. Mada ovo nije konačno rešenje, iz ovog arhitektonskog projekta načelno se vidi šta će Novosađani uskoro viđati na uglu Bulevara cara Lazara i Bulevara oslobođenja.

Ilustracija (ww.pixabay.com)

Objekat tržnog centra će biti energetski efikasan. Pored solarnih panela biće i brojne zelene površine ali i sportski tereni na krovu. Arhitekta Mihai Lucian Berceanu iz biroa HBRO zamislio je unutrašnjost tržnog centra u amorfnim oblicima sa brojnim otvorima i staklenim kupolama. Enterijer novog tržnog centra u Novom Sadu veoma će ličiti na „Mega Mall“ izveden u Bukureštu, a koji je takođe u vlasništvu kompanije NAPI.

Ono što je posebno zanimljivo u ovom projektu je da se predviđa da ulaz u podzemnu garažu bude sa srednje trake Bulevara oslobođenja, da je uklonjena zgrada gde je smeštena inspekcija, da je rekonstruisan stadion i potpuno promenjeno parterno uređenje prostora.

Iz Nepi real estate project one nedavno su najavili da rade na pripremama za gradnju i da bi tržni centar trebalo da bude otvoren 2018. godine.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...
Milan Radojević 29.12.2021.
Ovo je lepa vest. Sava centar je sa arhitek...
Zoran 28.12.2021.
Ocekujem totalni kolaps I pad cena gori neg...