IZOLACIJA-468X60-BANNER

Jedinstveno u Srbiji - Isuzu D-MAX Single 4x2 Socage A314

21.10.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Na ovogodišnjoj izložbi komunalnih vozila i opreme „MOTOPLANT EXPO 2016“, na Beogradskom sajmu, domaća firma Hidraulik Pro iz Vrčina, u saradnji sa ovlašćenim prodavcem i serviserom vozila Isuzu, firmom TRIO Motors, predstavila je specijalizovano vozilo sa zglobnom hidrauličnom teleskopskom platformom, bazirano na standardnom Isuzu „D-MAX“ pick-up.

U pitanju je vozilo, čija će primena, pre svega, najviše odgovarati komunalnim službama za održavanje i popravku ulične rasvete, ali se može koristiti i u druge svrhe, koje zahtevaju sličan vid operacije i pristupa (postavljanje dekoracija, manje građevinske radove, orezivanje krošnji drveća, itd.), za visine do 13 metara.

Za nadgradnju je odabrana zglobna hidraulična teleskopska platforma poznate italijanske firme Socage, oznake „A314“, čija je radna visina 13,2 metra, a nosivost „korpe“ 225 kilograma (dve osobe + alat). Platforma ima mogućnost rotacije od 270 stepeni, dok je samu korpu moguće zakretati za +/- 90 stepeni.

Za stabilizaciju se koriste četiri izvlačeće „šape“ (stabilizatori), koji ne izlaze van širine retrovizora, tako da stabilizovano vozilo, spremno za rad, ne zauzima vise od jednog parking mesta, što je izuzetno značajno za urbane gradske sredine jer omogućava angažman platforme bez remećenja saobraćaja, a pogodno je i za rad van puta.

Što se tiče same osnove, odnosno vozila na koje je platforma montirana, u pitanju je standardni Isuzu „D-MAX 4x2 Single“ pick-up, opremljen 2,5-litarskim Twin-Turbo dizel motorom od 163 konjske snage i 400 Nm obrtnog momenta.

Pomenuti „D-MAX“ dolazi u osnovnom Satellite paketu opreme, sa pogonom samo na zadnjim točkovima, a postoji mogućnost ugradnje i na 4x4 Single verziju. I pored činjenice da se radi o osnovnoj opremi, serijski se isporučuje klima uređaj, el. podizači prozora, kao i sistemi aktivne bezbednosti - ABS (sistem protiv blokiranja točkova prilikom kočenja), EBD (el. raspodela sile kočenja), ESC (el. kontrola stabilnosti) i TCS (kontrola proklizavanja)...

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


DOKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.rs

K.I.G.O.
K.I.G.O.
NOVI BEOGRAD
www.kigo.rs

TOPPANEL
TOPPANEL
BEOGRAD-VRČIN
www.toppanel.rs

HABERKORN
HABERKORN
NOVI SAD-VETERNIK
www.haberkorn.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 10.06.2022.
Divno! Ne zna se šta je lepše. Ovog leta sm...
Nenad 17.05.2022.
Sve je to mrtvo slovo na ppairu. Kaže se u ...
Kris 14.05.2022.
Da, ali da li ljudi znaju da ce to biti zgr...
Perica Ognjanovic 16.04.2022.
Sjajan tekst, svaka cast. Mi smo upravo ugr...
Nenad 29.03.2022.
Nekada je Novi Sad bio pun parkova i zeleni...

;