Elektronska građevinska dozvola revolucionarni iskorak

18.10.2016. | Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je juče (17.10.2016) da je Vlada uvođenjem elektronskih građevinskih dozvola dokazala da može da sprovede svaku reformu, pošto je ovaj način izdavanja dozvola za godinu dana u potunosti zaživeo.

- Za mene je revolucionaran iskorak elektronska građevinska dozvola koja funkcioniše od 1. januara ove godine. U junu, julu i avgustu imamo rekordan broj građevinskih dozvola u odnosu na svaki mesec prethodnih godina od kada prati statistika 2007. - objasnila je ona na „16.Ekonomskom forumu“ u Beogardu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prema njenim rečima, to je veliki rezultat, ne samo Vlade, već i na lokalnom nivou, jer da u svakom mestu nije svako primenio zakon ne bi mogla da bude primenjena elektronska građevinska dozvola.

Rekla je i da je posebno ponosna, pored elektronske građevinske dozvole, na rad domaćih kompanija, ističći da je u poslednjih godinu dana glavni izvođač na jednoj denoci Koridora 10 srpska kompanija, a finansira se iz budžeta vlade.

U oblasti građevinarstva čeka nas, kako je dodala, reforma katastra, koja je jedna od najvažnijih reformi iz ove oblasti, i nije samo pitanje građevinarstva već i drugih oblasti.

Najavila je i početak izgradnje auto-puta Surčin-Obrenovac, kao i prvu fazu obilaznice oko Beograda.

- Verujem da bi bilo jako važno i dobro za nas ako uspemo da dogovorimo modernizaciju vrlo važne pruge Beograd-Bar, jer je za nas to strateški važna linija. U tom smislu Srbija može da se pohvali da je najkraća ruta između severa i juga, zapada i istoka, jer to možemo tada da dokažemo i pokažemo - zaključila je Mihajlović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...