INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Elektronska građevinska dozvola revolucionarni iskorak

18.10.2016. | Tanjug

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović istakla je juče (17.10.2016) da je Vlada uvođenjem elektronskih građevinskih dozvola dokazala da može da sprovede svaku reformu, pošto je ovaj način izdavanja dozvola za godinu dana u potunosti zaživeo.

- Za mene je revolucionaran iskorak elektronska građevinska dozvola koja funkcioniše od 1. januara ove godine. U junu, julu i avgustu imamo rekordan broj građevinskih dozvola u odnosu na svaki mesec prethodnih godina od kada prati statistika 2007. - objasnila je ona na „16.Ekonomskom forumu“ u Beogardu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prema njenim rečima, to je veliki rezultat, ne samo Vlade, već i na lokalnom nivou, jer da u svakom mestu nije svako primenio zakon ne bi mogla da bude primenjena elektronska građevinska dozvola.

Rekla je i da je posebno ponosna, pored elektronske građevinske dozvole, na rad domaćih kompanija, ističći da je u poslednjih godinu dana glavni izvođač na jednoj denoci Koridora 10 srpska kompanija, a finansira se iz budžeta vlade.

U oblasti građevinarstva čeka nas, kako je dodala, reforma katastra, koja je jedna od najvažnijih reformi iz ove oblasti, i nije samo pitanje građevinarstva već i drugih oblasti.

Najavila je i početak izgradnje auto-puta Surčin-Obrenovac, kao i prvu fazu obilaznice oko Beograda.

- Verujem da bi bilo jako važno i dobro za nas ako uspemo da dogovorimo modernizaciju vrlo važne pruge Beograd-Bar, jer je za nas to strateški važna linija. U tom smislu Srbija može da se pohvali da je najkraća ruta između severa i juga, zapada i istoka, jer to možemo tada da dokažemo i pokažemo - zaključila je Mihajlović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;