IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Za 23 odsto više elektronskih građevinskih dozvola

17.10.2016. | Tanjug

U Srbiji je izdato 23 odsto više građevinskih dozvola u avgustu ove, nego u istom mesecu 2015. godine, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihalović i najavila da će uskoro biti sprovedena i kompletna reforma katastra.

Mihajlović je posetila gradilište novog stambenog objekta Ingrad u centru Niša, za koje je u tom gradu izdata prva elektronska građevinska dozvola po objedinjenoj proceduri.

Ministarka je posetila gradilište kako bi se lično uverila kako u Nišu funkcioniše izdavanje elektronskih dozvola.

- Ministrastvo građevine je 1. januara uvelo izdavanje elektronskih građevinskih dozvola. To je veliki korak za građevinarstvo i mi beležimo odlične rezultate - rekla je Mihajlović novinarima tokom obilaska.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ona je rekla da predstavnici tog ministarstva razgovaraju sa svim lokalnim samoupravama kako bi videli da li ima sve više kranova.

- Ima ih, ali razgovramo i sa ljudima koji se time bave, da li u praksi postoje problemi i da li može država još nešto da uradi da bi se više gradilo, da građevinari mogu da dobiju svu dokumentaciju i što pre ponude stanove na tržištu - naglasila je Mihajlović.

Ingrad je za taj projekat dobio elektronsku dozvolu u februaru, a zgrada ukupne neto površine oko 1.200 metara kvadratnih biće završena u istom mesecu naredne godine.

- Vladu i Ministarstvo čeka kompletno reformisanje republičkog katastra. To je drugi deo koji nam je važan da bi imali veći udeo građevinarstva u bruto-domaćem proizvodu -istakla je Mihajlović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...

;