Za 23 odsto više elektronskih građevinskih dozvola

17.10.2016. | Tanjug

U Srbiji je izdato 23 odsto više građevinskih dozvola u avgustu ove, nego u istom mesecu 2015. godine, izjavila je potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva Zorana Mihalović i najavila da će uskoro biti sprovedena i kompletna reforma katastra.

Mihajlović je posetila gradilište novog stambenog objekta Ingrad u centru Niša, za koje je u tom gradu izdata prva elektronska građevinska dozvola po objedinjenoj proceduri.

Ministarka je posetila gradilište kako bi se lično uverila kako u Nišu funkcioniše izdavanje elektronskih dozvola.

- Ministrastvo građevine je 1. januara uvelo izdavanje elektronskih građevinskih dozvola. To je veliki korak za građevinarstvo i mi beležimo odlične rezultate - rekla je Mihajlović novinarima tokom obilaska.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Ona je rekla da predstavnici tog ministarstva razgovaraju sa svim lokalnim samoupravama kako bi videli da li ima sve više kranova.

- Ima ih, ali razgovramo i sa ljudima koji se time bave, da li u praksi postoje problemi i da li može država još nešto da uradi da bi se više gradilo, da građevinari mogu da dobiju svu dokumentaciju i što pre ponude stanove na tržištu - naglasila je Mihajlović.

Ingrad je za taj projekat dobio elektronsku dozvolu u februaru, a zgrada ukupne neto površine oko 1.200 metara kvadratnih biće završena u istom mesecu naredne godine.

- Vladu i Ministarstvo čeka kompletno reformisanje republičkog katastra. To je drugi deo koji nam je važan da bi imali veći udeo građevinarstva u bruto-domaćem proizvodu -istakla je Mihajlović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...