Sastanak mreže građevinskih inspektora SKGO

14.09.2016. | Beta

U Beogradu je, u Sava centru, danas (14.09.2016) održan prvi sastanak mreže građevinskih inspektora Stalne konferencije gradova i opština (SKGO).

Đorđe Staničić, generalni sekretar SKGO, rekao je da ova mreža treba da omogući okupljanje ljudi koji se bave ovim poslom. - Kroz mrežu želimo da pokažemo da razumemo potrebe i zahtev članstva da se okuplja po nekim važnim temama - objasnio je Staničić.

Klara Danilović, sekretar Odbora SKGO za urbanizam, stanovanje i izgradnju istakla je da je misija SKGO osposobljavanje lokalnih smouprava za ispunjavanje zadataka koji se pred njih postavljaju. Ona je istakla da posao građevinskih inspektora nije lak jer je jedan od najodgovornijih poslova u opštinskoj upravi. - Oni su zaduženi da rade u skladu sa Zakonom o planiranju, a Zakon o planiranju i izgradnji menjao se u poslednjih 15 godina šest puta - objasnila je Danilović. Ona je rekla i da podrška vlasti lokalnoj samoupravi nije dovoljna, zbog toga se formira mreža građevinskih inspektora kao vrsta međusobne ispomoći.

Svetlana Brujić Marković, rukovodilac građevinske inspekcije, GO Zvezdara rekla je da će mreža građevinske inspekcije pomoći u komunikaciji zaposlenih u lokalnoj samoupravi.

- Ovo će biti organizovanija komunikacija gde ćemo svi moći da dobijamo informacije koje međusobno razmenjujemo - istakla je Brujić Marković.

Pomoćnica ministra Darinka Đuran rekla je da Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastruktrure neprekidno stavlja akcenat na saradnju sa svim jedinicama lokalne samouprave. - Bez saradnje sa jedinicama lokalne samouprave ne možemo očekivati nikakve efekte - objasnila je Đuran.

Ona je istakla i da je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture pokrenulo saradnju sa svim građeviniskim inspektorima u Republici Srbiji.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...