INFONET-468X60-BANNER

Kreiraj svoju budućnost 7. i 8. novembra!

31.08.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Sajam poslova i praksi za studente i diplomce tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta „JobFair16 ─ Kreiraj svoju budućnost!” održaće se 7. i 8. novembra u Zgradi tehničkih fakulteta u Beogradu. Organizatori Sajma, studentska udruženja Istek Lokalni komitet Beograd i BEST Beograd, predstaviće posetiocima mogućnost zaposlenja i razvoja profesionalnih karijera, pružajući im šansu da stečeno znanje primene u nekoj od kompanija koje uspešno posluju u Srbiji.

Sa ciljem da pomognu svojim kolegama, sadašnjim i budućim inženjerima, studenti volonteri dvanaestu godinu zaredom rade na zajedničkoj viziji Sajma ─ smanjenju nezaposlenosti među mladima i sprečavanju „odliva mozgova”, što je u oblasti tehničkih nauka veoma izraženo. „JobFair“ godinama unazad predstavlja vezu između obrazovnog sistema naše države, kompanija kao poslodavaca i studenata.

Studenti će imati priliku da se na jednom mestu upoznaju sa značajnim kompanijama iz tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih struka, saznaju više o poslovima i praksama u ponudi, kao i o tome koja znanja i veštine je potrebno da razvijaju kako bi se lakše zaposlili. U sklopu edukativnog dela Sajma, studenti će besplatno moći da učestvuju na brojnim radionicama, tribinama, kao i konceptu interaktivnih radionica „Open Space Technology” koje daju priliku kompanijama, stručnjacima i studentima da zajedno rade na trenutnim tehnološkim problemima u zemlji i predstave trendove u strukama zastupljenim na Sajmu ove godine.

Interesovanje koje su studenti širom Srbije pokazali za „JobFair“ doprinelo je jačanju nacionalnog karaktera Sajma. Organizatori će se i ove godine potruditi da što više kolega, sa svih univerziteta u zemlji, dobije priliku da se uživo predstavi poslodavcima i upozna sa mogućnostima u budućoj profesionalnoj karijeri.

Značaj projekta godinama unazad podržavaju Ministarstvo omladine i sporta, svi tehnički fakulteti Univerziteta u Beogradu i Univerziteti Republike Srbije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /slučajan izbor/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;