Kaluđerica kompletno legalizovana do 2022. godine

05.08.2016. | Andriana Janković | Blic

Kompletna Kaluđerica, najveće divlje naselje na Balkanu, mogla bi da bude legalizovana u narednih pet-šest godina, tvrde u opštini Grocka.

Kada se spomene legalizacija i pitanje nelegalnih objekata u Beogradu, u prvi plan obično dođe ovo veliko naselje sa čak 12.000 predatih zahteva, koje zajedno sa ostalim delovima opštine Grocka zaokružuje broj od 20.000 objekata koji nisu legalizovani.

Možda malo čudno, ali za najveći problem kada je legalizacija u pitanju nije nadležan Grad Beograd, već opštinska vlast. Izuzetak su samo objekti preko 800 kvadrata kojih je, ipak, u Kaluđerici veoma malo.

Biljana Guberinić, načelnica Odeljenja za komunalno-stambene i građevinske poslove u opštini Grocka, rekla je da je od januara ove godine „načinjen pomak“ i da se na svim slučajevima intenzivno radi.

- Od januara smo rešili između 400 i 500 predmeta. Kada kažem da smo ih rešili, mislim na pozitivna rešenja za ozakonjenje – kaže Guberinić.

Kako kaže, posla i te kako ima. Međutim, tu su i problemi.

- Imamo dosta problema oko imovine. Odnosno, problema dokazivanja imovine. Sve te slučajeve prosleđujemo nadležnim organima Grada Beograda. Osim imovinskog pitanja, tu su i problemi neprosečenih puteva – govori ona.

Brojka od oko 500 rešenih slučajeva, pokazatelj je da se nešto radi. Kako nam je objasnila načelnica, dosta predmeta je u radu, ali su ipak potrebne godine za rešavanje.

- Ako sve bude bilo u redu, i ako sve bude išlo po planu, biće nam potrebno oko pet-šest godina da rešimo sve predmete – zaključuje ona.

Dakle, u opštini Grocka su uvereni da će značajno ubrzati proceduru, te da bismo negde 2021. ili 2022. mogli da imamo Kaluđericu i okolinu potpuno legalizovanu.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...