PRIJAVA-468X60-BANNER

Na Sajmu građevinarstva predstavljen trokrilni prozor bez fiksne prečke – DUAL-PVC

20.05.2016. | Gradjevinarstvo.rs

DUAL-PVC je u okviru VEKA štanda na Sajmu građevinarstva u Beogradu predstavio sve traženiji sistem u zemljama Evropske unije, takozvani trokrilni prozor bez fiksne prečke. Radi se o inovaciji koja je proizišla iz zahteva švajcarskog tržišta: što manje profila - što više stakla. Kombinacija ROTO NT okova koje čine dve pokretne šine po kojima se srednje krilo klizi i zamena tzv. T prečke štulp prečkom, koja se sistemom hladnog vara montira sa obe strane srednjeg krila, omogućeno je da se inovacija ne primeni samo na trokrilni prozor već svuda gde se prvobitno postavljala tzv. T prečka (četvorokrilni, petokrilni...). Razlika u odnosu na standardni sistem kombinacije profila po širini je oko 70 mm više svetlosne površine. Sistemom VEKA Softline 70MD, koji ima veću raspoloživost kako krila tako i štokova, uz mogućnost da se na jednom prozoru nalaze različiti štokovi (različite spoljne mere profila) može se dobiti još više svetlosti, odnosno veći procenat svetle povrišine u odnosu na PVC profil. Navedeni sistem je poznatiji kao sistem „ZaperBand“ i najčešće je u kombinaciji sa skrivenim šarkama u štoku (skriven okov) i sigurnosnim sistemom u klasi protivprovalne zaštite RC2.

 

 

Pored ovog sistema DUAL-PVC je na Sajmu predstavio i profil iz serije profila Softline MD70 za renovaciju. Sistem renovacije se primenjuje u situacijama kada se ne želi narušiti spoljni izgled fasade. Pažnju posetilaca je privukao i njihov najčešće prezentovani artikal - ručica Senso. Ručica koja upozorava kada treba otvoriti prozor ili kada dolaze „nepozvani gosti“.

Na samom štandu u neformalnim razgovorima najviše se govorilo o značaju zvučne izolacije i kako je pravilno primeniti, a takođe i o novim sistemima ventilacije. Dosta tema je pokrenuto, pa su razgovori nako završetka Sajma građevinarstva nastavljeni širom Srbije u izložbenim salonima kompanije DUAL-PVC.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 01.02.2023.
Zemljiste je bilo opstinsko,kupili smo ga i...
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...

;