Vetroelektrana na Možuri kod Bara niče za godinu i po dana

19.05.2016. | eKapija

Prva investicija u Crnoj Gori sa Malte vredna je 80 mil EUR, a za godinu i po dana biće izgrađena vetroelektrana na Možuri. To je rezultat intenzivnih razgovora premijera Mila Đukanovića i Džozefa Muskata i veoma dobre saradnje dve države.

Đukanović je kazao da je prva tranša vredna 15 mil EUR već opredeljena, i da će sve biti završeno za oko godinu i po. I administrativni detalji za projekat na Možuri, gotovo su završeni, kazao je premijer Malte Džozef Muskat nakon sastanka sa Đukanovićem.

Ekonomska saradnja dve geografski nevelike države Malte i Crne Gore, sa važnim spoljnopolitičkim uspesima i daljim ciljevima, ima značajne potencijale. Prva malteška strana direktna investicija ide u crnogorsku energetiku - u vetroelektrane na Možuri. Taj projekat biće gotov za godinu i po i administrativna priprema je pri kraju.

Milo Đukanović je rekao da je ovaj projekat značajan za Crnu Goru zato što upravo na Krnovu i Možuri po prvi put realizuje projekte proizvodnje električne energije iz novih zdravih zelenih izvora sa osloncem na energiju vetra.

- Energetika je oblast u kojoj će se naša uspešna saradnja ogledati. Projekat vetroelektrana čiju gradnju ćemo finansirati u narednim sedmicama, učiniće nas ponosnim partnerima Crne Gore, koja teži obnovljivim izvorima energije - kazao je Džozef Muskat.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...