INFONET-468X60-BANNER

Unapređena verzija VELUX krovnih prozora

17.05.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija VELUX je unapredila postojeću liniju krovnih prozora - Standard plus.

Ovi prozori su  konstruisani sa jedinstvenim ThermoTechnology™ izolacionim sistemom i dodatnom dihtung gumom, što prozoru daje veću energetsku efikasnost. Zimi održava dom toplim, a leti smanjuje potrebu za hlađenjem. VELUX Standard Plus prozori imaju do 7% bolju toplotnu izolaciju u poređenju sa Standard krovnim prozorima ThermoTechnology.

Dodatna dihtung guma, postavljena oko krila prozora, poboljšava nepropustljivost, zaustavlja strujanje vazduha a istovremeno ima veliku ulogu u boljoj zvučnoj izolaciji. ThermoTechnology™ izolacioni sistem pretvara prozor u dodatno moćni štit protiv vetra i hladnog vazduha, što prozoru daje veću energetsku efikasnost.

Laminirano staklo daje bolju ličnu sigurnost:

  • Unutrašnje staklo sastoji se od 2 sloja flotiranog stakla,  spojena trajnom folijom.
  • Sigurnosna klasa P2A. Podnosi test ispuštanja čelične kugle. Laminirano staklo ima veću otpornost na lomljenje: čak i ako površina stakla pukne, folija drži deliće i sprečava  njihovo rasipanje.

Laminirano staklo i dodatna dihtung guma pružaju svim Standard Plus prozorima zvučnu izolaciju od 32 dB (Rw), što je za 10% bolje u odnosu na model GZL iz Standard kategorije.

Staklo kod Standard Plus prozora (–55) propušta samo 5% UV zraka u prostoriju (GZL iz Standard kategorije propušta 32%). Tokom godina krovni prozor štiti originalne boje nameštaja i podova.

Za razliku od običnih PVC prozora, vodonepropusni poliuretanski sloj ovog prozora (GLU), koji ne zahteva dodatno održavanje i farbanje, izliven je iz jednog dela i na taj način krilo prozora čini otpornim na vlagu i prašinu. Potrebno je samo povremeno obrisati prozor. Idealan je za vlažne prostorije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;