INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Unapređena verzija VELUX krovnih prozora

17.05.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Kompanija VELUX je unapredila postojeću liniju krovnih prozora - Standard plus.

Ovi prozori su  konstruisani sa jedinstvenim ThermoTechnology™ izolacionim sistemom i dodatnom dihtung gumom, što prozoru daje veću energetsku efikasnost. Zimi održava dom toplim, a leti smanjuje potrebu za hlađenjem. VELUX Standard Plus prozori imaju do 7% bolju toplotnu izolaciju u poređenju sa Standard krovnim prozorima ThermoTechnology.

Dodatna dihtung guma, postavljena oko krila prozora, poboljšava nepropustljivost, zaustavlja strujanje vazduha a istovremeno ima veliku ulogu u boljoj zvučnoj izolaciji. ThermoTechnology™ izolacioni sistem pretvara prozor u dodatno moćni štit protiv vetra i hladnog vazduha, što prozoru daje veću energetsku efikasnost.

Laminirano staklo daje bolju ličnu sigurnost:

  • Unutrašnje staklo sastoji se od 2 sloja flotiranog stakla,  spojena trajnom folijom.
  • Sigurnosna klasa P2A. Podnosi test ispuštanja čelične kugle. Laminirano staklo ima veću otpornost na lomljenje: čak i ako površina stakla pukne, folija drži deliće i sprečava  njihovo rasipanje.

Laminirano staklo i dodatna dihtung guma pružaju svim Standard Plus prozorima zvučnu izolaciju od 32 dB (Rw), što je za 10% bolje u odnosu na model GZL iz Standard kategorije.

Staklo kod Standard Plus prozora (–55) propušta samo 5% UV zraka u prostoriju (GZL iz Standard kategorije propušta 32%). Tokom godina krovni prozor štiti originalne boje nameštaja i podova.

Za razliku od običnih PVC prozora, vodonepropusni poliuretanski sloj ovog prozora (GLU), koji ne zahteva dodatno održavanje i farbanje, izliven je iz jednog dela i na taj način krilo prozora čini otpornim na vlagu i prašinu. Potrebno je samo povremeno obrisati prozor. Idealan je za vlažne prostorije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;