Novi Hörmann-ov motor PortaMatic za unutrašnja vrata

07.03.2016. | Gradjevinarstvo.rs

Stanovanje bez prepreka je sve. Ne samo za ljude sa posebnim potrebama ili stariju populaciju, već i za npr. roditelje koji koriste dečija kolica ili osobe koje nose teške torbe u rukama, stan bez prepreka nudi veliko olakšanje u svakodnevnom životu.

Slika 1: Motori za vrata su bitan sastavni deo stanovanja. Novom motoru PortaMatic od Hörmann-a je potrebno manje struje i 25 % je povoljniji nego slični motori za unutrašnja vrata.

Sa novim motorom PortaMatic koji je razvio Hörmann unutrašnja vrata se mogu automatski otvarati ili zatvarati pomoću tastera postavljenog na zid, daljinskim upravljačem i  Hörmann BiSecur aplikacijom. Posebno niska potrošnja energije od prosečne i povoljnija ponuda za motor u odnosu na motore za vrata  drugih proizvođača čine PortaMatic dostupnim: „Slobodno kretanje bez prepreka ne sme da bude luksuz“, kažu u Hörmann-u. „Naše društvo je sve starije i sve više ljudi u starosti želi pre da ostane mobilno kod kuće, nego da živi u staračkim domovima. Mi moramo ponuditi rešenje, koje ovo omogućava i koje je pritom svakome dostupno. Otvaranje i zatvaranje vrata predstavlja  ljudima u kolicima ogroman izazov. Pored atraktivne cene, motor za vrata je opremljen nekim potrebnim funkcijama. Integrisano LED-svetlo osvetljava i put kojim se krećete u mraku, a zvučni signal ukazuje na pokretanje vrata.“ Integrisano osvetljenje u ovoj formi dostupno je samo uz ovaj motor. Ovo naravno u mnogome doprinosi sigurnijem ustajanju ili sigurnijem odlasku u krevet noću.

Slika 2: Motor za unutrašnja vrata PortaMatic od Hörmann-a je pogodan, u zavisnosti od dimenzije vrata za sva drvena i čelična vrata i može se aktivirati uz pomoć tastera na zidu, daljinskog upravljača ili uz pomoć Hörmann BiSecur aplikacije.

Motor vrata je pogodan kao komforno rešenje za moderne domove. „Kada iz kupovine u rukama nosite teške torbe automatska vrata su takođe veliko olakšanje, posebno kada se mogu otvoriti daljinskim upravljačem, kojim se inače ozvaraju kapija i garažna vrata.“ Motorom je moguće upravljati bežičnom tehnologijom razvijenom od strane Hörmann-a, koja se može koristiti i za aktiviranje kućnih vrata, garažnih vrata i kapije, kao i nekih kućnih aparata i svetla. Svim ovim se može upravljati preko jednog jedinog daljinskog upravljača, tastera na zidu ili Hörmann BiSecur aplikacije za pametne telefone i tablete. 

Slika 3: Kupatilu sa tušem u ravni poda i toaletom za osobe sa posebnim potrebama pripadaju i vrata koja se automatski pokreću uz pomoć motora PortaMatic koji osobama sa posebnim potrebama i osobama u kolicima olakšavaju pristup samom kupatilu.

Prilikom razvijanja ovog motora je posebno važno bilo da motor za unutrašnja vrata može bez problema da se ugradi u stanove koji se izdaju. Klizna šina se nalepi na krilo vrata i po potrebi je moguće bez tragova i ostataka skinuti. Motor je priključen na konvencionalne utičnice. U novogradnji je kabal naravno moguće postaviti ispod maltera.

Slika 4: Motor za vrata PortaMatic od Hörmann-a pogodan je kao komforno rešenje za moderne kuće. Sa rukama punim teških torbi vrata koja se automatski aktiviraju su ogromno olakšanje u svakodnevnom životu.

PortaMatic je pogodan, u zavisnosti od dimenzije vrata, za drvena i čelična vrata, a dostupan u srebrnoj ili beloj boji. Nemačko društvo za geronto-tehniku je PortaMatic ispitalo kao jedini motor za vrata do sada i dobro ga ocenilo. Time on ispunjava očekivanja generacije 50 plus u smislu komfora, kvaliteta i estetike.

Slika 5: Motorom za vrata PortaMatic može se upravljati uz pomoć BiSecur bežične tehnologije, koja se koristi za aktiviranje kućnih vrata, garažnih vrata i kapija kao i elektro-uređaja ili svetla. Svi oni mogu da se aktiviraju uz pomoć jednog jedinog daljinskog upravljača, tastera na zidu ili uz pomoć Hörmann BiSecur aplikacije za pametne telefone i tablete.

Slika 6: Hörmann-ov PortaMatic je do sada jedini motor ispitan i dobro ocenjen od strane nemačkog društva za geronto-tehniku (GGT). Vrednovanje se odnosi na očekivanja u estetici, kvalietu i komforu korisnika 50 plus.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...