Rekonstrukcija Ulice kneza Miloša i Trga Slavija

09.02.2016. | Tanjug

„Duž cele Ulice kneza Miloša, čija će rekontrukcija početi sledeće godine, biće izgrađen podzemni parking, čime će se dobiti više od 480 parking mesta, dvostruko više nego sada“, izjavio je gradski menadžer Goran Vesić.

On je gostujući na RTV Studio B naglasio da je to jedna od većih rekonstrukcija ali prva koja će biti urađena na drugačiji način, a protok saobraćaja biće mnogo brži, saopštila je gradska SLužba za informisanje.

„To će biti potpuno nova ulica, ispod čitave ulice biće parking u jednom nivou, dobićemo 480 parking mesta, umesto dosadašnjih oko 250. Parkiranje će delom biti ostavljeno za stanare koji tu žive, a ostatak će biti pod komercijalnim cenama“, rekao je Vesić.

Ilustracija (www.pixabay.com)

On je ukazao da će se duž čitave ulice dobiti po tri saobraćajne trake sa obe strane, sa zelenilom između.

„Dobićemo ulicu koja će biti po svim svetskim standardima. To je jedna od naših najvećih i najprometnijih ulica, a ovaj način spuštanja parkinga ispod ulice je model iz Madrida i Barselone“, dodao je Vesić.

Prema njegovim rečima, Trg Slavija biće uređen tako da nijednog časa neće biti moguće stajanje, takođe neće biti ni autobuskih stajališta, niti će automobili moći da stanu.

„Pešački prelazi biće udaljeni od trga što će omogućiti da, kada autobusi ili automobili uđu u Slaviju, neće imati razlog da se zaustavljaju. To će ubrzati protok saobraćaja. Rekonstrukcija počinje odmah posle beogradskog maratona, u maju, i trajaće 155 dana“, naglasio je gradski menadžer.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....