Popis nelegalno izgrađenih objekata u Subotici

25.01.2016. | Sandra Iršević | RTV

I u Subotici građevinski inspektori i Komisija za popis su započeli popis nelegalno izgrađenih objekata. Popis će obuhvatiti objekte za koje nije podnet zahtev za legalizaciju do 29. januara 2014. godine, a koji su vidljivi na satelitskom snimku teritorije Srbije iz 2015. godine, kao i objekte, koji su nakon tog datuma izgrađeni bez dozvole.

Do kraja januara građevinski inspektori i Komisija za popis će postupati po pravosnažnim rešenjima o rušenju i po podnetim obaveštenjima stranaka.

Procenjuje se da na teritoriji Grada Subotica ima oko 2000 nelegalnih objekata. Od februara počinje popis nelegalno izgrađenih objekata po mesnim zajednicama i kreće se od Mesne zajednice Novo Selo. Zatim slede Ker, Bajnat i Gat.

Za april je predviđeno da se popis odvija na teritoriji Železničkog naselja, Makove sedmice i Dudove šume. RTV saznaje da će popis biti okončan u novembru.

Sedam dana nakon izvršenog popisa građevinski inspektor treba da izda rešenje o rušenju dela ili celog objekta. Rešenje će biti dostavljeno investitoru i „Službi za građevinarstvo Grada Subotica“, koja će nakon toga utvrđivati da li postoji osnov za ozakonjenje.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...