Popis nelegalno izgrađenih objekata u Subotici

25.01.2016. | Sandra Iršević | RTV

I u Subotici građevinski inspektori i Komisija za popis su započeli popis nelegalno izgrađenih objekata. Popis će obuhvatiti objekte za koje nije podnet zahtev za legalizaciju do 29. januara 2014. godine, a koji su vidljivi na satelitskom snimku teritorije Srbije iz 2015. godine, kao i objekte, koji su nakon tog datuma izgrađeni bez dozvole.

Do kraja januara građevinski inspektori i Komisija za popis će postupati po pravosnažnim rešenjima o rušenju i po podnetim obaveštenjima stranaka.

Procenjuje se da na teritoriji Grada Subotica ima oko 2000 nelegalnih objekata. Od februara počinje popis nelegalno izgrađenih objekata po mesnim zajednicama i kreće se od Mesne zajednice Novo Selo. Zatim slede Ker, Bajnat i Gat.

Za april je predviđeno da se popis odvija na teritoriji Železničkog naselja, Makove sedmice i Dudove šume. RTV saznaje da će popis biti okončan u novembru.

Sedam dana nakon izvršenog popisa građevinski inspektor treba da izda rešenje o rušenju dela ili celog objekta. Rešenje će biti dostavljeno investitoru i „Službi za građevinarstvo Grada Subotica“, koja će nakon toga utvrđivati da li postoji osnov za ozakonjenje.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Lepa 24.02.2020.
Po istom principu brzine odbijati od legali...
Staviće bučne tramvaje umesto tihih trolejb...
Denis 14.02.2020.
Molim vas za informaciju koja je cena izola...
Dejan 11.02.2020.
De se moze kupiti alat i materijali za ovaj...
Molan 08.02.2020.
cena vakum lifta ,izvodjac u Srbiji. Sprat...