Od 25. januara popis nelegalne gradnje u Senti

21.01.2016. | M. Mr. | Dnevnik

Za popis nezakonito izgrađenih objekata Opštinska uprava Sente donela je program koji će početi da se realizuje 25. januara, a ovaj obiman posao koji treba da se sprovede na osnovu Zakona o ozakonjenju objekata, kako je planirnao, potrajaće do polovine novembra ove godine.Na osnovu raspoloživih podataka i procene opštinske administracije u ovom poslu neophodno je izvršiti kontrolu i utvrditi postojanje objekata koji mogu biti predmet legalizacije na oko 10.000 lokacija.

Upravo toliki je broj domaćinstava na području opštine, od kojih je najviše u Senti oko 80 posto, a popis nelegalno izgrađenih objekata obuhvata još područje naselja Gornji Breg, Bogaraš, Tornjoš i Kevi. Kontrola će se izvršiti pomoću satelitskog snimka teritorije Republike Srbije iz prošle godine i po potrebi uviđajem na terenu. Načelnica Opštinske uprave Sente Marija Pastor pojašnjava da će se popis nelegalnih objekata izvršiti na osnovu pravilnika popunom pojedinačnog popisnog lista za evidentiranje nezakonito izgrađenih objekata.

Donetim programom utvrđena je dinamika popisa nezakonito izgrađenih objekata po mesnim zajednicama. Od 25. januara do 31.marta planiran je popis u mesnim zajednicama Bogaraš i Tornjoš, od 1. aprila do 31. maja na području Kevija i Gornjeg Brega, a od 1. juna do 31.oktobra u vangrađevinskom rejonu opštine Senta. U tri mesne zajednice na području Sente posao će prema utvrđenoj dinamici biti obavljan od 1.juna i trebalo bi da se okonča do 13.novembra.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...