IZOLACIJA-468X60-BANNER

Zadnji voz za neke građevine

29.12.2015. | R. Jovanović | Dnevnik

Priprema legalizacije objekata u opštinama južnog Banata, po nedavno usvojenom zakonu kojim je radikalno uprošćena procedura, krenula je punom parom.

U vršačkom „Odeljenju za urbanističko-građevinske i imovinsko-pravne poslove“ načelnica Nataša Kandić kaže da su stanovnici opštine Vršac putem medija upoznati sa svim detaljima u ovom poslu, pripremi potrebne dokumentacije za legalizaciju „na svoju ruku” podignutih građevinskuh objekata. U odgovarajućem sekretarijatu u Opštini Alibunar sekretarka Kosa Nikolić ističe i neke konkretnije poslove koje su stručne službe uradile ili su u toku. Ona kaže da su brojni vlasnici nelegalno izgrađenih objekata još po takozvanom „Veljinom zakonu“ podneli brojne zahteve za njihovu legalizaciju.

www.pixabay.com

- Imamo oko 1.300 starih zahteva i još pride podosta onih koji su u obradu u službi katastra, a ovih dana očekujemo da nam i to bude dostavljeno. Služba građevinske inspekcije ima zadatak da na osnovu foto snimaka utvrdi građevinske zone. Svi ti zahtevi i novi koji pristižu su u postupku rešavanja po novom zakonu. Službe našeg „Sekretarijata“ su stručno osposobljene za ovaj posao. U toku su konsultacije sa nadležnim ministarstvom oko nekih nejasnih pitanja, ali ceo posao će se uraditi u rokovima kako je to novim zakonom o legalizaciji utvrđeno – ističe Kosa Nikolić.

Ona kaže da su vlasnici nelegalnih objekata shvatili da je ovo „zadnji voz“ i prilika da sve ono što su u minulim godinama bez građevinskih dozvola gradili, ovom prilikom legalizuju i misli da su novčani izdaci primereni finansijskim mogućnostima njihovih vlasnika. Dodala je da je to zaista ogroman posao, sve što se u dugom nizu godina bez papira gradilo valja sada uvesti u legalne tokove, i nada se da neće biti posla na rušenju takvih građevina.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...
Petar 08.08.2022.
Odkud ideja da JKP treba da se bavi ovakvim...
miroslav 02.08.2022.
Moja primedba - sugestija se odnosi samo ...
Aleksandar 25.07.2022.
Ma dajte ljudi ne sprdaj te se molim vas. P...

;