Kragujevac dobija kredit EBRD od 15 miliona evra

24.12.2015. | Beta

„Evropska banka za obnovu i razvoj“ (EBRD) saopštila da je odobrila kredit Gradu Kragujevcu od 15 miliona evra za zaštitu životne sredine i modernizaciju opštinske infrastrukture.

Prva tranša zajama u iznosu do 10 miliona evra namenjena je nabavci kanti za čvrsti otpad, kontejnera i kamiona za sakupljanje otpada, kao i za izgradnju i renoviranje ulica, a druga od pet miliona evra za izgradnju novog autobuskog terminala.

U saopštenju EBRD je navedeno da tim kreditom banka podržava Grad Kragujevac u pronalaženju mogućnosti za veće učešće privatnog sektora u opštinskim projektima.

EBRD će sa 840.000 evra finansirati pripremu tenderske dokumentacije i tenderski proces za izbor izvođača radova na projektima koji će biti kreditirani zajmom te banke.

Direktor EBRD za Srbiju Danijel Berg je izjavio da je zadovoljan što banka može da pomogne opštini sa više od 180.000 stanovnika da poboljša infrastrukturu i privuče više domaćih i stranih investicija.

Od početka poslovanja u Srbiji, EBRD je uložila više od četiri milijarde evra u 190 projekata u Srbiji u finansijskom sektoru, industriji, trgovini, agrobiznisu, energetici i infrastrukturi.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...