Više novca za kapitalne investicije

09.12.2015. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je predlog budžeta za 2016. razvojni i da će samo to ministarstvo raspolagati sa više od 15 milijardi dinara namenjenih kapitalnim investicijama, što je za 11,5 milijardi dinara više za tu namenu nego ove godine.

- Ove godine ministarstvo je imalo 21 milijardu dinara od čega je oko 3,5 milijarde bilo za infrastrukturne projekte, a ostalo je išlo za preduzeća, kao što su „Putevi Srbije“, „Koridori“, „Železnice“. U 2016. ministarstvo će imati ukupno 32 milijarde od čega će više od 15 milijardi biti za kapitalne investicije – precizirala je Mihajlović na skupu u hotelu „Kraun plaza“.

Na otvaranju regionalne ministarske konferencije „Koridori za budućnost“ ona je poručila da putevi i pruge povezuju zemlje u regionu i da samo zajednički možemo da imamo snagu da se razvijamo.

Mihajlović je istakla da je najveći uspeh Srbije ove godine u toj oblasti to što je EU prihvatila sve regionalne projekte koje smo kandidovali za evropsku saobraćajnu mrežu u okviru Berlinskog procesa.

Ona je podsetila da je reč o budućem auto-putu Niš-Merdare-Priština-Albanija, zatim o projektima za gradnju puteva i pruga ka Republici Srpskoj, Koridor 11 koji povezuje Srbiju i Crnu Goru i drugi.

- Pokazali smo da možemo da efikasno realizujemo projekte – rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da je u Srbiji u 2015. izgrađeno skoro 90 kilometara auto-puteva i još jednom ponovila da će putni Koridor 10 biti završen do kraja 2016. ili najkasnije početkom 2017. godine.

Mihajlović je rekla da će u toku sledeće godine biti završen deo Koridora 11 od Ljiga do Preljine.

- Nadam se da ćemo zajedno imati uređene koridore na Zapadnom Balkanu – poručila je Mihajlović predstavnicima zemalja iz regiona.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...