Više novca za kapitalne investicije

09.12.2015. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da je predlog budžeta za 2016. razvojni i da će samo to ministarstvo raspolagati sa više od 15 milijardi dinara namenjenih kapitalnim investicijama, što je za 11,5 milijardi dinara više za tu namenu nego ove godine.

- Ove godine ministarstvo je imalo 21 milijardu dinara od čega je oko 3,5 milijarde bilo za infrastrukturne projekte, a ostalo je išlo za preduzeća, kao što su „Putevi Srbije“, „Koridori“, „Železnice“. U 2016. ministarstvo će imati ukupno 32 milijarde od čega će više od 15 milijardi biti za kapitalne investicije – precizirala je Mihajlović na skupu u hotelu „Kraun plaza“.

Na otvaranju regionalne ministarske konferencije „Koridori za budućnost“ ona je poručila da putevi i pruge povezuju zemlje u regionu i da samo zajednički možemo da imamo snagu da se razvijamo.

Mihajlović je istakla da je najveći uspeh Srbije ove godine u toj oblasti to što je EU prihvatila sve regionalne projekte koje smo kandidovali za evropsku saobraćajnu mrežu u okviru Berlinskog procesa.

Ona je podsetila da je reč o budućem auto-putu Niš-Merdare-Priština-Albanija, zatim o projektima za gradnju puteva i pruga ka Republici Srpskoj, Koridor 11 koji povezuje Srbiju i Crnu Goru i drugi.

- Pokazali smo da možemo da efikasno realizujemo projekte – rekla je Mihajlović.

Ona je naglasila da je u Srbiji u 2015. izgrađeno skoro 90 kilometara auto-puteva i još jednom ponovila da će putni Koridor 10 biti završen do kraja 2016. ili najkasnije početkom 2017. godine.

Mihajlović je rekla da će u toku sledeće godine biti završen deo Koridora 11 od Ljiga do Preljine.

- Nadam se da ćemo zajedno imati uređene koridore na Zapadnom Balkanu – poručila je Mihajlović predstavnicima zemalja iz regiona.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...