Mihajlović: Nema gradnje gondole na Zlatiboru dok se ne reši spor o dodeli zemlje

02.12.2015. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je danas da prvo treba rešiti spor oko dodele zemljišta poljoprivrednom kombinatu „Zlatibor“ da bi na toj planini mogla da se gradi gondola.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Mihajlović je tokom posete Zlatiboru i razgovora sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem rekla da je rešenje o dodeli zemljišta PK „Zlatibor“ poništeno, da se vodi krivični postupak protiv ljudi iz Ministarstva građevinarstva koji su blisko povezani sa ljudima iz tog kombinata. Ona je dodala da je predmet vraćen na razmatranje katastru prvog stepena, koji treba da taj spor i reši.

- Na delu tog zemljišta treba da se gradi i gondola. Niko nema ništa protiv izgradnje gondole, ali sve mora biti u skladu sa zakonom. Da bi moglo da se gradi prvo mora biti rešeno pitanje zemljišta PK „Zlatibor“ – rekla je ministarka Mihajlović.

Potpredsednica vlade je ranije izjavila da je država zaštitila javni interes kad se radi o zemljištu PK „Zlatibor“ i da će sve u vezi sa njegovom privatizacijom biti vraćeno na razmatranje.

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture je letos izdalo rešenje toj privatnoj firmi kojim je dozvolilo upis svojine nad 2.213 hektara zemljišta, koje je ranije bilo u državnom vlasništvu. Mihajlović je tada rekla da spornih 2.213 hektara zemljišta po novom zakonu niko neće moći da dobije bez naknade.

Stamatović je tada rekao da 2003. godine, kada je privatizovan PK "Zlatibor", predmet privatizacije nije bilo zemljište koje je koristio taj kombinat, već objekti i sve ono što je činilo društveni kapital.

On je tvrdio da su kombinat i njegovu imovinu novi vlasnici kupili za milion evra i da im se rešenjem ministarstva dalo u vlasništvo više od 2.213 hektara čija je tržišna vrednost cetiri milijarde evra.

Ministarstvo je nakon toga formiralo radnu grupu koja je ispitala to rešenje koje je poništeno.

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Iva 26.11.2021.
Kako se osb ploce na plafonu terase mogu ob...
Mira 22.11.2021.
Da li se zna ko je investitor i nadzor ?
Nenad 13.11.2021.
Lepa vest za vlasnike vikendica na području...
Radoslav 11.11.2021.
Od Marta do Novemra 2021 nema ankete. Gde je
Tehno Konstrukt 10.11.2021.
U Srbiji, neki manji preduzimaci sto rade r...