Niš lider po broju izdatih građevinskih dozvola

16.11.2015. | Beta

„Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj“ (NALED) pohvalila je grad Niš za broj izdatih građevinskih dozvola nakon 1. marta.

Prema rečima načelnika niške Uprave za planiranje i izgradnju Rodoljuba Mihajlovića, od 1. marta do 30. oktobra ove godine ta služba je izdala 158 građevinskih dozvola, 138 lokacijskih uslova i 36 upotrebnih dozvola.

- Svi oni koji su podneli zahtev za izdavanje uporebne dozvole su ovu dozvolu i dobili, a odbijena su samo dva zahteva za izdavanje građevinske dozvole – kazao je Mihajlović za agenciju „Beta“.

Prema njegovim rečima, tako visok procenat pozitivnih odgovora za dobijanje građevinskih dozvola, niška Uprava za planiranje i izgradnju postiže strogom selekcijom zahteva za izdavanje lokacijskih uslova.

- Od ukupnog broja zahteva za izdavanje lokacijskih uslova, oko 20 odsto bude odbijeno, a najčešći razlog je taj što investitori žele da na placu kojim raspolažu, izgrade mnogo veći objekat nego što je to moguće – izjavio je Mihajlović.

Veće grada Niša odobrilo je danas 39 miliona dinara za izradu planske dokumentacije za gradsko građevinsko zemljište na rubnim delovima grada.

Ti planovi će, prema rečima Mihajlovića, biti završeni u prvoj polovini naredne godine, nakon čega će grad Niš imati stoprocentnu pokrivenost građevinskog zemljišta planskom dokumentacijom.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...