INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Čajetina: Gondola bez ijedne dozvole

27.08.2015. | B. Anđelić | Blic

Ministarstvo građevinarstva tvrdi da panoramska gondola na Zlatiboru čiju izgradnju finansira opština Čajetina nema nijednu validnu dozvolu za gradnju.

Najveća gondola na svetu, kako je to objasnio predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović, nije još počela ni da se gradi, a već je izazvala ozbiljne nesuglasice između lokalne samouprave i Ministarstva građevinarstva. Iako Stamatović tvrdi da jedino nedostaje građevinska dozvola, u Ministarstvu građevinarstva imaju različite podatke.

- Problem je što investitor, opština Čajetina, jednostavno nema nijednu elementarnu dozvola za ovako skup i zahtevan projekat. To je uostalom priznao i sam predsednik opštine. Jedino što postoji je kamen temeljac. Ali i taj kamen postavljen je na bespravno izgrađenom putu, zbog koga je opet nelegalno posečeno nekoliko stabala starih i po više desetina godina – objašnjavaju za „Blic“ u Ministarstvu.

Pravo stanje stvari biće poznato nakon što građevinska inspekcija završi proveru na terenu.

- Što se nas tiče, ne postoji nikakav problem, sem jednog: svi investitori, pa i opština Čajetina, u zakonskoj su obavezi da pribave sve potrebne dozvole za gradnju. Umesto toga predsednik jedne lokalne samouprave daje vrlo loš primer drugim investitorima poručujući da zakon može da se krši, što je i sam priznao – navode u Ministarstvu, i ponavljaju da slanje inspekcije u opštinu Čajetina nije nikakva odmazda kako je to rekao predednik opštine Stamatović, već redovna zakonska procedura.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;