IZOLACIJA-468X60-BANNER

Prvi korak ka Fruškogorskom koridoru (video)

22.07.2015. | Tanjug

Direktor „Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine“, Nebojša Malenković, izjavio je da je upućivanjem javnog poziva za idejni projekat i izradu tehničke dokumentacije za Fruškogorski koridor načinjen prvi korak u realizaciji ovog važnog infrastrukturnog projekta.

Malenković je rekao „Tanjugu“ da je taj prvi korak učinjen na inicijativu Pokrajinske vlade, odnosno „Uprave za kapitalna ulaganja“, u dogovoru i uz razumevanje Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

- Neopravdano dugo smo čekali da krenemo sa realizacijom izgradnje brze saobraćajnice Novi Sad-Ruma. Optimista sam da ćemo projektno-tehničku dokumentaciju kompletirati do 2016, kada će verujem i početi radovi na terenu – rekao je Malenković.

On je istakao da je za ovu namenu izdvojeno oko 153 miliona dinara, što je vrednost javne nabavke i izrade projekta koji treba da precizira celu trasu Fruškogorskog koridora.

Kako je pojasnio Malenković, plan je da do 19. avgusta pristignu sve ponude, nakon čega bi se pristupilo zaključivanju ugovora kako bi, po njegovim rečima, do kraja godine „imali završene neke delove projekta koji bi omogućili pokretanje samih radova“.

Fruškogorski koridor, koji je dug 37,18 kilometara, na deonici od Novog Sada do Rume sa tunelima kroz Frušku goru, rasteretiće saobraćaj u Novom Sadu, i omogućiti bolje spajanje Srema i Mačve sa Banatom.

Malenković je istakao da „Uprava za kapitalna ulaganja“ i Ministarstvo građevinarstva zajednički finansiraju realizaciju ovog projekta i dodao i da je saradnja Uprave sa resornim ministarstvom na operativnom nivou vrlo dobra i kvalitetna.

O dobroj saradnji, po njegovim rečima, svedoči i juče objavljen javni poziv za Fruškogorski koridor.

- Smatramo da oko važnih pitanja vezanih za projekte koji za cilj imaju poboljšanje uslova života građana mora da postoji dogovor i saradnja – istakao je Malenković, dodajući da u tom smislu očekuje da i na Žeželjevom mostu dođe do pomaka i da se inteziviraju radovi.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...

;