INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Saradnja u infrastrukturnim projektima

13.07.2015. | BETA

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović i ambasador Švajcarske u Srbiji Žan-Danijel Ruh razgovarali su o unapređenju procedure izdavanja građevinskih dozvola u Srbiji i mogućnostima saradnje na infrastrukturnim projektima.

Kako je saopšteno posle sastanka, Mihajlović je rekla da nakon usvajanja i početka primene Zakona o planiranju i izgradnji njeno ministarstvo nastavlja da radi na unapređenju sprovođenja objedinjene procedure u lokalnim samoupravama i pripremi za početak izdavanja elektronskih građevinskih dozvola, koji je planiran od 1. januara 2016. godine.

Ambasador Ruh je ocenio da donošenje tog zakona predstavlja napredak u unapređenju ukupnog poslovnog ambijenta u Srbiji, koji je od velikog značaja za realizaciju započetih, kao i potencijalnih investicija.

Mihajlović je upoznala Ruha i sa prioritetima Srbije u oblasti putne i železničke infrastrukture, posebno nakon usvajanja finalnog predloga Osnovne transportne mreže Zapadnog Balkana na ministarskom sastanku u Rigi.

Na tom sastanku su u transportnu mrežu Zapadnog Balkana, koja će postati deo evropske transportne mreže, uvršteni i ključni infrastrukturni projekti koje je predložila Srbija, uključujući Koridor 10 i Koridor 11, kao i deo auto-puta Niš-Priština-Tirana-Drač.

Ruh je podržao tu inicijativu i ukazao da će švajcarske kompanije razmotriti mogućnosti eventualnog uključivanja u realizaciju infrastrukturnih projekata od regionalnog značaja.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;