Mali: Saradnja na menjanju 7.200 liftova

17.06.2015. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali najavio je mogućnost da kroz projekat privatno-javnog partnerstva sa finskom kompanijom „Kone“ bude promenjeno 7.200 dotrajalih liftova u Beogradu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Kako je navedeno u saopštenju Gradske uprave, Mali se tokom posete Helsinkiju sastao sa predstavnicima kompanije „Kone“, koja je globalni lider u proizvodnji liftova, i tom prilikom naveo da se sagledavaju mogućnosti za projekat javno-privatnog partnerstva čime bi bilo zamenjeno 7.200 liftova u Beogradu, kroz preduzeće „Gradsko stambeno“, a što bi bio najveći projekat koje je to preduzeće ikada radilo.

- Finska kompanija „Kone“, koja ima godišnji prihod od 7,3 milijarde evra, kupila je srpsku firmu „Eurolift“ i prihvatila da sagleda mogućnost da učestvuje u javno-privatnom partnerstvu sa gradom Beogradom u oblasti zamene pomenutog broja liftova, za koje je „Gradsko stambeno“ utvrdilo da treba da se menjaju – rekao je Mali.

On je objasnio da bi to rešilo problem dotrajalih liftova koji nisu menjani decenijama unazad i o kojima se niko nije brinuo.

- Imamo sigurnog učesnika na tenderu za projekat javno-privatnog partnerstva. Trenutno radimo na analizama aspekata JPP-a, a do kraja godine možemo da sprovedemo i tender za partnera. Ovim se samo potvrdilo da je investiranje u Beograd i Srbiju prioritet ove finske kompanije, koja već ima 40 zaposlenih u Beogradu – istakao je Mali.

U saopštenju je navedeno i da je Mali prisustvovao svečanom puštanju u rad linije brzog voza koji povezuje helsinški aerodrom i centar tog grada, projektu koji je trajao više godina, a što je još jedna stvar koju čeka Beograd.

Kada govorimo o proširenju Beogradskog aerodroma, to je nešto što nas svakako očekuje u budućnosti, rekao je Mali dodajući da će upravo brzim vozom ili prvom linijom metroa moći da se poveže aerodrom „Nikola Tesla“ sa centrom grada.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?