IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Najavljeni radovi na deonici puta Zrenjanin-Žabaljska raskrnica

04.05.2015. | Tanjug

Predstavnici beogradskog "Instituta za puteve" predstavili su projekat rehabilitacije puta Zrenjanin - Žabaljska raskrsnica i najavili da bi tokom godine trebalo da otpočnu radovi na toj deonici dugoj 24 kilometara.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Nakon raspisivanja tendera i izbora izvođača radova, rok za završetak radova je godinu dana, istaknuto je na prezentaciji i objašnjeno da će planirani radovi na toj saobraćajnici poboljšati bezbednost.

Ta saobraćajnica će biti rađena po projektu koji realizuju "Putevi Srbije", a finansiraju se sredstvima Svetske banke, Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj i delom Srbije.

Projektant za tu deonicu Miroslav Zelenbaba rekao je da je osim kompletne zamene asfaltnog sloja na toj saobraćajnici predviđeno poboljšanje postojećeg stanja i u drugim segmentima - raskrsnica, signalizacije...

"Posebnu pažnju obratili smo na stanje na pet raskrsnica, kao i na priključke atarskih puteva, s obzirom na njihov velik broj i neadekvatan raspored", rekao je on, a objavljeno je na sajtu grada Zrenjanina.

Prema njegovim rečima, najveća izmena biće u zoni Žabaljske raskrsnice, gde je, umesto sadašnjih semafora, predviđena izgradnja kružnog toka i izgradnja proširenja, odnosno autobuskog stajališta, blizu raskrsnice.

"Još dve manje raskrsnice - 'stara' Žabaljska i raskrsnica kod mosta preko Tise, za skretanje na stari Aradački put i izletište, biće poboljšane u smislu proširenja, što će povećati njihovu preglednost", rekao je on. Zelenbaba je rekao i da će izmene pretrpeti i raskrsnica Zrenjanin - Aradac, gde se dva puta ukrštaju pod nepovoljnim uglom.

On je naveo i da će novim rešenjem, izlazi na glavni put iz pravca Aradca i starog puta ka Zrenjaninu biti "ispravljeni" na približno prav ugao, što će doprineti povećanju bezbednosti i u zoni ove raskrsnice.

Predstavnik JP "Putevi Srbije" i član tima zaduženog za implementaciju projekta, Velimir Kopanja, rekao je da vrednost čitavog projekta, na nivou Srbije, iznosi oko 400 miliona američkih dolara.

"Radi se o rehabilitaciji puteva na celoj teritoriji Srbije, na ukupno 66 deonica, od kojih su radovi već ugovoreni na deset, na kojima se pretežno otklanjaju posledice prošlogodišnjih majskih poplava", rekao je Kopanja.

On je naveo i da prva deonica iz redovnog programa koja bi trebalo da bude ugovorena je upravo deonica od Zrenjanina do Žablja. Kopanja je dodao da se završetak glavnog projekta očekuje tokom maja, nakon čega sledi sprovođenje javne nabavke po proceduri međunarodnih institucija.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


LORENCIC-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zoran Šumaruna 19.02.2024.
Pravilno postavljena podkonstrukcija i prav...
Stojkovic 12.02.2024.
A voda sto Malo Malo pa nestane to nema vez...
Sile 24.01.2024.
Sve ovo je super, ali fali nam minimum jos ...
Darko 17.01.2024.
A što tako ne okreče Beograd? Svi stranci s...
Branka 06.01.2024.
Videla sam hotel i u šoku sam. Ne razumem z...

;