PRIJAVA-468X60-BANNER

Počeo Sajam građevinarstva u Beogradu

15.04.2015. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović otvorila je u Beogradu 41. Međunarodni sajam građevinarstva (SEEBBE), na kojem učestvuju izlagači iz 25 zemalja i poručila da će vlada učiniti sve da građevinarstvo stane na noge i ponovo bude ponos naše zemlje.

Mihajlović je pozvala sve da se uključe u preporod građevinarstva, svako na svom nivou, ističući da lokalne samouprave treba što brže da izdaju građevinske dozvole.

- Vlada poziva sve kompanije da se uključe i daćemo im podršku kako bi građevinarstvo stalo na noge – rekla je Mihajlović.

Ona je takođe pozvala sve da posete štand Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koji je pokrovitelj sajma i pogledaju knjigu potencijalnih projekata u Srbiji u tom resoru. Mihajlović je izrazila očekivanje da će na sajmu biti dogovoreni novi poslovi i da će doći do razmene tehnologija.

Sajam se održava pod sloganom „Gradimo budućnost zajedno“, i trajaće do 19. aprila, na kompletnom raspoloživom izlagačkom prostoru, kao i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma.

Izlagači iz 25 zemalja i Srbije predstaviće sveobuhvatnu ponudu iz svih oblasti građevinske industrije, a jedan od osnovnih ciljeva manifestacije je da gradnju, građevinske materijale i projekte učini dostupnijim, saopštili su organizatori sajma.

Posebna pažnja na manifestaciji biće usmerena na promociju potencijala i perspektiva srpskog građevinarstva, kao i na predstavljanje investicionih projekata koji su šansa za domaće građevinare.

Sajam građevinarstva je centralni događaj na kalendaru građevinske privrede i poslovni zaštitni znak Beograda, kao i najposećenija sajamska manifestacija u regionu jugoistočne Evrope.

Otpravnik poslova Ambasade Španije u Beogradu Huan Ignacio rekao je da na Sajmu učestvuju i privrednici iz Španije i izrazio očekivanje da je današnji dan početak dugoročne i plodne saradnje dve zemlje u oblasti građevinarstva.

Španski diplomata rekao da je generalni sponzor Sajma građenvinarstva španska kompanija „Expalum“ i istakao da su španskle firme u Srbiji i inače prisutne kao izvođači u infrastrukturnuim projektima, a najviše u oblasti građevinarstva.

- Španija i Srbija imaju dobre odnose na svim poljima, a trgovinska razmena je u stalnom usponu – rekao je Ignacio, dodajući da je Srbija za Špaiju važan partner na Balkanu. - Srpske i španske građevinske firme mogle bi zajednički da nastupaju na trećim tržištima, a naročito u Latinskoj Americi, gde su španske firme veoma prisutne.

Kompanija „Expalum“ je članica multinacionalne kompanije Bolanos Lopezes, evropskog lidera u proizvodnji komponenti za prozorske roletne.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;