Počeo Sajam građevinarstva u Beogradu

15.04.2015. | Tanjug

Potpredsednica vlade i ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović otvorila je u Beogradu 41. Međunarodni sajam građevinarstva (SEEBBE), na kojem učestvuju izlagači iz 25 zemalja i poručila da će vlada učiniti sve da građevinarstvo stane na noge i ponovo bude ponos naše zemlje.

Mihajlović je pozvala sve da se uključe u preporod građevinarstva, svako na svom nivou, ističući da lokalne samouprave treba što brže da izdaju građevinske dozvole.

- Vlada poziva sve kompanije da se uključe i daćemo im podršku kako bi građevinarstvo stalo na noge – rekla je Mihajlović.

Ona je takođe pozvala sve da posete štand Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture koji je pokrovitelj sajma i pogledaju knjigu potencijalnih projekata u Srbiji u tom resoru. Mihajlović je izrazila očekivanje da će na sajmu biti dogovoreni novi poslovi i da će doći do razmene tehnologija.

Sajam se održava pod sloganom „Gradimo budućnost zajedno“, i trajaće do 19. aprila, na kompletnom raspoloživom izlagačkom prostoru, kao i na otvorenom prostoru Beogradskog sajma.

Izlagači iz 25 zemalja i Srbije predstaviće sveobuhvatnu ponudu iz svih oblasti građevinske industrije, a jedan od osnovnih ciljeva manifestacije je da gradnju, građevinske materijale i projekte učini dostupnijim, saopštili su organizatori sajma.

Posebna pažnja na manifestaciji biće usmerena na promociju potencijala i perspektiva srpskog građevinarstva, kao i na predstavljanje investicionih projekata koji su šansa za domaće građevinare.

Sajam građevinarstva je centralni događaj na kalendaru građevinske privrede i poslovni zaštitni znak Beograda, kao i najposećenija sajamska manifestacija u regionu jugoistočne Evrope.

Otpravnik poslova Ambasade Španije u Beogradu Huan Ignacio rekao je da na Sajmu učestvuju i privrednici iz Španije i izrazio očekivanje da je današnji dan početak dugoročne i plodne saradnje dve zemlje u oblasti građevinarstva.

Španski diplomata rekao da je generalni sponzor Sajma građenvinarstva španska kompanija „Expalum“ i istakao da su španskle firme u Srbiji i inače prisutne kao izvođači u infrastrukturnuim projektima, a najviše u oblasti građevinarstva.

- Španija i Srbija imaju dobre odnose na svim poljima, a trgovinska razmena je u stalnom usponu – rekao je Ignacio, dodajući da je Srbija za Špaiju važan partner na Balkanu. - Srpske i španske građevinske firme mogle bi zajednički da nastupaju na trećim tržištima, a naročito u Latinskoj Americi, gde su španske firme veoma prisutne.

Kompanija „Expalum“ je članica multinacionalne kompanije Bolanos Lopezes, evropskog lidera u proizvodnji komponenti za prozorske roletne.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...