INFONET-468X60-BANNER

Šta se to gradi preko puta Beogradske Arene i In Hotela ? Šta je to B23 ?

10.11.2008. | eKapija

U novobeogradskom bloku 23, preko puta beogradske „Arene“ od februara 2008.godine se gradi B23 - jedan od najreprezentativnijih objekata u gradu. Trenutno, početak novembra 2008.godine, objekat sa završenim grubim radovima dobija formu savremenog urbanog rešenja poslovnog kompleksa koji podiže standarde u projektovanju, izgradnji, završnoj obradi i funkcionisanju ovog tipa objekata.

Reč je o poslovnom centru koji će svojim izgledom svakako izazvati veliku pažnju javnog mnjenja i stručne javnosti, privući veliki broj interesenata iz sveta biznisa, ali i postati novi uzor našim neimarima.

Investitor ovog impozantnog projekta je VERANO GRUPA, autor idejnog projekta arh. Milan Dimitrijević, a projektant glavnog projekta i generalni izvođač radova kompanija PROJMETAL iz Beograda.

Ukupne kvadrature od oko 53.000m2, formiran od četiri kule - lamele povezane reprezentativnim atrijumskim prostorima sa ukupno 12 panoramskih liftova i prostranim trgom - parkom kompleksa ispred objekta, objekat je namenjen biznis korisnicima i poslovnim ljudima, koji će u novom okruženju moći da koriste najsavremeniji poslovni prostor.

Prostor ispod objekta je projektovan za garažne i tehničke funkcije, VIP parkiranje je omogućeno na nivou trga i regulisano posebnim parking režimom, sa ukupno 550 parking mesta.

Namena prizemne etaže i galerije je zajednička za ceo poslovni kompleks sa sadržajima kongresnih sala, reprezentativnih holova, kafea, lokala, knjižare, banke, prezentacionih i pratećih prostora.

Poslovni blok objekta je formiran u četiri lamele A, B, C i D od nivoa 1 do nivoa 6. Poslovni prostori su koncipirani kao slobodni otvoreni prostori, pejzažnog uređenja do kojih se pristupa kroz višeetažne holove sa liftovskim i stepenišnim vertikalama i mostovima. Objekat je predstavljen kao savremeno arhitektonsko delo poslovne namene uz primenu sofisticiranih sistema, elemenata i materijala koji omogućuju polivalentnost i funkcijalnu nezavisnost projektovanih prostora. Prostor centralnih lamela na nivou 6 je predviđen za relaks i zajedničke sadržaje - fitnes, spa, restoran, caffe. Tehnička galerija objekta povezuje i objedinjuje sve tehničke sisteme kompleksa.

Posebna zanimljivost i novitet u gradnji nad krovom objekta je projektovani heliodrom koji će bez sumnje biti interesantan kako korisnicima prostora, tako i javnosti, obzirom na činjenicu da će biti prvi privatni funkcionalni heliodrom u gradu.

Još jedna od zanimljivosti iz koncepta centra je i Trg kompleksa koji je okrenut prema Bulevaru Arsenija Čarnojevića koji ima tretman savremenog urbanog parka sa pešačkom i restriktivno saobraćajnom funkcijom. Trg je hortikulturno tretiran i povezuje Poslovni Centar sa obodnim pristupnim i ozelenjenim prostorima formirajući ih u jedinstvenu celinu.

Otvaranje objekta je predviđeno za drugu polovinu 2009.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;