INFONET-468X60-BANNER

Zrenjanin: Prva građevinska dozvola po novom zakonu

09.03.2015. | RTV

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić uručio je direktoru kompanije „Fulgar Ist“ Adolfu Karlu Perosiju prvu građevinsku dozvolu koja je izdata od početka primene novog Zakona o planiranju i izgradnji. Kompanija „Fulgar Ist“, koja je dobila dozvolu, već posluje u Zrenjaninu.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Načelnica „Odeljenja za poslove urbanizma Gradske uprave“ Ljiljana Pecelj Luburić podsetila je da je izmena zakona stupila na snagu u decembru prošle godine, a podrazumeva objedinjenu proceduru kao novinu koja se primenjuje od 1. marta.

- Objedinjena procedura podrazumeva da gradska uprava obavlja sve poslove za investitore, odnosno podnosioce zahteva, počev od izdavanja lokacijskih uslova, pribavljanja svih uslova od javnih preduzeća, katastra do samog knjiženja, odnosno upisa svojine u katastar – kazala je ona.

Pecelj Luburić je navela da se lokalna administracija u Zrenjaninu već organizovala i oformila „Odsek za objedinjenu proceduru“ i obavljeni su razgovori sa svim javnim preduzećima.

- Do sada smo izdali par lokacijskih uslova, a ovo danas je prva građevinska dozvola, prva kod nas, i pretpostavljamo i jedna među prvima u Srbiji – istakla je ona.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić je izrazio zadovoljstvo što je Zrenjanin grad koji u ovoj oblasti prednjači i istakao da lokalna samouprava, u okviru zakonske regulative, sprovodi aktivnosti kako bi davala što više povlastica investitorima koji su spremni da zaposle Zrenjanince.

- Mislim da je ovo dodatna motivacija investitrorima da dođu u Srbiju, a pre svega u Zrenjanin, jer je ovo jedna od najorganizovanijih administracija, po onome što pruža investitorima – kazao je on.

Adolfo Karlo Perosi kaže da je veoma iznenađen jer nije očekivao da će tu dozvolu dobiti za tako kratko vreme, za svega šest dana.

- Zahvalio bih svima, celoj ekipi, a posebno gradonačelniku. Dobijanje dozvole za tako kratak vremenski period nama mnogo znači, da možemo da napredujemo i završimo naše radove – ukazao je Perosi.

Italijanska kompanija „Fulgar“, ciji su pogoni smešteni u zrenjaninskoj industrijskoj zoni Bagljaš, posluje u Zrenjaninu od 2006. godine i planira da proširi proizvodne kapacitete.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;