INFONET-468X60-BANNER

Izložba i konferencija o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije

23.02.2015. | Gradjevinarstvo.rs

Eko-inovacije i tehnologije su najperspektivniji segment tržišta jer su savršeni spoj između pitanja o zaštiti životne sredine i poslovnih mogućnosti. Jugoistočna evropska izložba i konferencija o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije i pametnim gradovima će se održati od 11. do 13. marta u Sofiji, Bugarska. Organizator Via Expo poziva zainteresovane strane za unapređenje efikasnosti resursa kroz implementaciju naprednih iskustava i uvođenje novih tehnologija da prisustvuju ovom jedinstvenom evropskom i regionalnom događaju.

Energetska efikasnost je jedno od ključnih pitanja koje će biti obrađivano na konferenciji. Oliver Loebel, direktor Evropskog udruženja proizvođača poliuretanske izolacije - PU Europe, imaće predavanje na temu „Izolacioni izbori za gotovo nula energetske zgrade“. Većina istočnih i jugoistočnih evropskih zemalja se i dalje bore sa realizacijom stanadarda NZEB (Nearly Zero Energy Buildings), kako u pogledu regulatornih zahteva, tako i primene na terenu.

Kako optimizovati proizvodnju iz obnovljivih energetskih postrojenja? Odgovor će dati Jurgen Ludvig iz Nemačkog udruženja za obnovljive izvore energije. učesnici će imati priliku da upoznaju predstavnike bugarskog Ministarstva regionalnog razvoja i javnih radova koji će se fokusirati na potrebne korake za poboljašanje stambenih objekata.

Još jedna interesantna tema će biti veza između povećane energetske efikasnosti zgrada i potrebe za novim energetskim postrojenjima. Govornik iz Bugarskog udruženja za upravljanje i održavanje objekata će pričati o uvođenju konkretnih mera, čija će impelementacija aktivno angažovati stručanjake iz upravljanja objektima u procesima projektovanja, planiranja i izgradnje objekata, tako da oni ispunjavaju najviše međunarodne zahteve za upravljanje i održavanje.

Druge teme o kojima će se razgovarati u martu u Sofiji uključuju daljinsko grejanje i hlađenje, rešenja inteligentnog transporta i pametne kupovine ulaznica.

Paralelne izložbe će prikazivati najnovije tehnologije i opremu. Vodeće kompanije iz 15 zemalja su se pridružile ovom događaju. One će prikazati sisteme za biološku, eolsku, solarnu, hidro i geotermalnu proizvodnju energije, kao i energetski efikasne KGH sisteme. Industrija osvetljenja se promenila pod uticajem inovacija, a prelazak sa konvencionalnih izvora svetlosti na efikasnije i zdravije proizvode za osvetljenje se postavlja kao trend u jugoistočnoj Evropi. Veliki broj učesnika iz ove oblasti će takođe biti prisutno u Sofiji.

Sistem toplotne izolacije NEW-THERM® će biti predstavljen od strane PCC Energia. Izolacioni materijal je tvrda poliuretanska konstruktivna ploča sa λ ≤ 0,02; µ ≤ 20 i gustinom od 32-35 kg/m3. On ostvaruje značajne uštede energije za grejanje i povećava akumulaciju toplote zidova.

Već šest godina za redom će biti realizovan Austrijski paviljon.

Među izlagačima su kompanije AUSTROFLEX, Amandus Kahl, AB Holding, Austep, Cink Hydro, Ebioss Energy, Schmack Biogas, Polytechnik, Eurosolarnet, Herz Energietechnik, IEK Moldova, KARA Energy Systems, Alvarion Technologies, ETRA, i mnoge druge.

Portal Gradjevinarstvo.rs je medijski partner Jugoistočne evropske izložbe i konferencije o energetskoj efikasnosti i obnovljivim izvorima energije i pametnim gradovima koja će biti održana od 11. do 13. marta u Sofiji.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


SEEBBE2022-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;