INFONET-468X60-BANNER

Infrastrukturni projekti Srbije i Albanije

05.02.2015. | Tanjug

Srpsko-albanska Radna grupa koja će do 1. aprila formulisati predlog zajedničkog dokumenta za saradnju koji je već okvirno dogovoren u Nemačkoj, formirana je posle sastanka u Tirani potpredsednice Vlade Srbije i ministarke građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović i ministra za ekonomski razvoj, trgovinu i preduzetništvo Albanije Arbena Ahmetaja.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Ovim ćemo i tehnički realizovati ono što su srpski i albanski premijer dogovorili u Berlinu – rekla je Mihajlović.

Sastankom je nastavljena saradnja započeta na konferenciji o Zapadnom Balkanu, održanoj krajem avgusta prošle godine u Berlinu, na kojoj je srpski premijer Aleksandar Vučić albanskom premijeru Ediju Rami predstavio projekte za saradnju.

- Srbija i Albanija su partneri u realizaciji infrastrukturnih projekata sa ciljem da dve zemlje zajednički nastupaju pred Evropskom unijom u realizaciji projekata – rekla je Mihajlović na konferenciji za novinare u Tirani posle sastanka, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju sa medijima.

Ona je istakla da će se Radna grupa baviti velikim infrastrukturnim projektima među kojima je izdvojila izgradnju puta Niš-Priština-Tirana sa ciljem izlaska ovog pravca na luku, izgradnju Koridora 11 od Beograda do Crne Gore i njegovo ukrštanje sa Jadransko-jonskim auto-putem, takozvanim „Plavim koridorom“, te rekonstrukciju pruge Beograd-Bar i njeno povezivanje sa albanskim lukama.

Ministarka se sa kolegom iz Albanije razgovarala o infrastrukturnim projektima od regionalnog značaja. Ovo je prvi bilateralni susret srpskih i albanskih zvaničnika u Tirani nakon 23 godine.

Mihajlović je istakla da partnerstvo Srbije i Albanije kroz zajedničke nastupe jeste zajednički interes sa ciljem ekonomskog regionalnog osnaživanja kroz povezivanje, navadeno je u saopštenju

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;