INFONET-468X60-BANNER

Kada će biti izgrađen vetropark u Kovinu?

30.12.2014. | RTV

Iako je najavljeno da će izgradnja vetroparka Čibuk u Kovinu početi krajem ove godine do toga nije došlo iz nekoliko razloga. Sredinom godine nadležno ministarstvo na osnovu žalbe „Elektro mreža Srbije“ poništilo je građevinsku dozvolu kompaniji „Continental wind“ koju je izdao „Pokrajinski sekretarijat za urbanizam“.

Mada je za mesec dana dozvola ponovo dobijena zahvaljujući brzoj reakciji Vlade u „Continental windu“ kažu da su početak radova odložili jer čekaju povoljniju zakonsku regulativu.

U međuvremenu stupio je na snagu novi Zakon o planiranju i izgradnji koji je povoljniji za investitore. Izgradnja vetroparka mogla je početi da je način na koji se reguliše otkup električne energije bio prihvatljiviji tvrde u ovoj kompaniji.

„Continental Wind Srbija“ planira da u izgradnju vetroparka u Kovinu uloži 280 miliona evra. U planu je da oko 400 ljudi bude angažovano na izgradnji vetroparka kapaciteta 145 megavata. Radovi bi trebalo da traju dve godine, a ugovoreno je da dva odsto neto profita budućeg vetroparka ide u budžet opštine Kovin.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;