PRIJAVA-468X60-BANNER

Zakon o konverziji zemljišta do kraja marta 2015. (video)

26.12.2014. | Tanjug

Zakon o konverziji zemljišta biće usvojen do kraja marta 2015, a do kraja te godine će sigurno biti u upotrebi i elektronska građevinska dozvola, izjavila je potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović.

Najava donošenja Zakona o konverziji prava korišćenja u pravo svojine i elektronskih građevinskih dozvola, deo su odgovora na pitanje šta Mihajlović kao NALED-ov „reformator 2014. godine“ namerava da uradi od preporuka sadržanih u "sivoj knjizi" ove organizacije.

Prema njenim rečima, osnova da bi moglo da se usvoji sve od preporuka u narednoj godini, jeste izmenjen Zakon o planiranju i izgradnji.

- Zakon o planiranju i izgradnji je i prvi korak do elektronske građevinske dozvole, ali i osnova za reformisanje katastra. Katastar je sa svoje strane osnova, ako hoćemo da se bavimo građevinskim dozvolama, legalizacijom i uopšte odnosima u građevinarstvu – rekla je Mihajlović koja je i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ona se, u izjavi novinarima uoči otvaranja dečjeg festivala „Medela čarolija“ u Dvorani Doma sindikata, osvrnula i na Žeželjev most u Novom sadu. Kako je podsetila, do kraja godine mora da počne ponovo rad na tom mostu, „jer je sve stajalo godinu dana bez radnika“.

- Od pre nekoliko dana 120 radnika je na gradilištu, a od januara će ih biti 250. Sve što je trebalo da se plati a da su obaveze pokrajine je završeno. Biće završen za godinu i po dana. Moj zadatak je da kontrolišemo radove i to ćemo i raditi. Na svakih 15 dana će neko iz ministarstva kontrolisati radove – poručila je Mihajlović.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...

;