INFONET-468X60-BANNER

Milivoje Miletić izabran za predsednika komore Beograda

14.10.2014. | Tanjug

Skupština „Privredne komore Beograda“ danas (14. oktobar 2014.) je za predsednika te asocijacije izabrala Milivoja Miletića, dosadašnjeg v.d. predsednika „Privredne komore Srbije“ (PKS).

„Privredna komora Beograda“ bi, rekao je Miletić nakon izbora na novu funkciju, trebalo da ima značajniju ulogu u kreiranju ambijenta privređivanja u gradu Beogradu, s obzirom na to da srpska prestonica ima značajan udeo u privredi Srbije, jer se tu nalaze zaista ogromni resursi i mogućnosti.

- Komora Beograda ima pre svega zadatak da u saradnji sa drugim komorama u Srbiji definiše jedan okvir za saradnju i podelu posla i da u okviru radnih grupa, utiče na kreiranje jednog novog zakona, koji će doprineti da komore budu mesta gde se i predlažu i donose rešenja, ali i kritikuju ona rešenja koja nisu u interesu privrede – kazao je novi predsednik.

On je istakao da je „velika odgovornost da se uradi i implementira sve ono što danas tražimo i zahtevamo od države, pre svega istrajavanje na kursu reformi, imajući u vidu da u jednom dužem vremenskom periodu nismo imali sistemsle strukturne promene“.

- Samo zbog te činjenice smo došli u situaciju da je postoji jedan orgomni raskorak između prihoda i rashoda – izjavio je Miletić.

On je ocenio da komorski sistem treba urediti po ugledu na razvijene tržišne ekonomije, gde komore imaju značajnu ulogu. One pre svega štite interes privrede i obučavaju privrednike, upoznaju ih sa tržištima i učestvuju u raspravama sa donosiocima važnih sistemkih zakona, pre nego što one uđu u skupštinu.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je da je nekoliko meseci zajedno sa Miletićem razmatrao program rada komore koji će unaprediti rad institucija i poboljšati poslovnu klimu u Beogradu.

- Pre nekoliko meseci smo uvideli potrebu saradnje sa beogradskom komorom, što je već dalo dobre rezultate u vidu formiranja Kancelarije za brze odgovore. Za kratko vreme imali smo više od 70 upita preduzetnika i privrednika u raznim opštinama, koji su dobijali odgovore u roku kraćem od dva dana – naveo je Mali.

Navodeći da je i „Privredna komora Beograda“ uključena u Strategiju razvoja grada od 2015. do 2020. godine, Mali je podsetio da je ona i član gradskog Saveta za zapošljavanje, i izrazio želju da ubuduće zajedno budu još aktivniji.

Novoizabrani predsednik gradske komore Milivoje Miletić je diplomirani mašinski inženjer, više godina bio je generalni direktor HK „Viskoza“ u Loznici, a u poslednjih deceniju i po radi u PKS. Miletić je bio savezni i republički poslanik, predsednik nekoliko odbora u Skupštini Srbije i član Centralnog koordinacionog tima za privredu u Vladi Srbije.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;