Mihajlović: Zakon o planiranju i izgradnji možda u novembru

07.10.2014. | Blic

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i urbanizma Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da bi novi zakon o planiranju i izgradnji, koji bi trebalo da omogući dobijanje građevinske dozvole za 28 dana, mogao biti spreman za usvajanje već u novembru, ali bez dela o konverziji građevinskog zemljišta.

Ona je za televiziju B92 kazala da „još razmišljamo o tome kako da se reši problem konverzije građevinskog zemljišta. Imamo nekoliko ideja kako to da uradimo. Imamo i obavezu prema evropskim direktivama gde svi moraju da plate konverziju, ali ima suprotnih zalaganja investitora“.

Mihajlović je kazala da se o tome razgovara i da će zakon verovatno biti donet bez dela o konverziji, koja bi se uredila iduće godine, kroz zakon o imovinskim poslovima.

Govoreći o problemu građana u zgradama u naselju „Dr Ivan Ribar“ u Novom Beogradu, čija je konstrukcija premazivana „oplatolom“ koji sadrži otrovan fenol i zbog čega su se stanari privremeno iselili, ministarka je navela da bi, po izveštaju „Instituta Vinča“, građani mogli da se vrate u sanirane stanove marta sledeće godine.

Ona je istakla da je njeno ministarstvo, kako bi sprečilo slične pojave, naložilo građevinskoj inspekciji da pre početka izgradnje bilo koje zgrade, proveri sav materijal koji se bude ugrađivao.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...