Mihajlović: Zakon o planiranju i izgradnji možda u novembru

07.10.2014. | Blic

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i urbanizma Srbije Zorana Mihajlović izjavila je da bi novi zakon o planiranju i izgradnji, koji bi trebalo da omogući dobijanje građevinske dozvole za 28 dana, mogao biti spreman za usvajanje već u novembru, ali bez dela o konverziji građevinskog zemljišta.

Ilustracija (Foto: Pixabay.com)

Ona je za televiziju B92 kazala da „još razmišljamo o tome kako da se reši problem konverzije građevinskog zemljišta. Imamo nekoliko ideja kako to da uradimo. Imamo i obavezu prema evropskim direktivama gde svi moraju da plate konverziju, ali ima suprotnih zalaganja investitora“.

Mihajlović je kazala da se o tome razgovara i da će zakon verovatno biti donet bez dela o konverziji, koja bi se uredila iduće godine, kroz zakon o imovinskim poslovima.

Govoreći o problemu građana u zgradama u naselju „Dr Ivan Ribar“ u Novom Beogradu, čija je konstrukcija premazivana „oplatolom“ koji sadrži otrovan fenol i zbog čega su se stanari privremeno iselili, ministarka je navela da bi, po izveštaju „Instituta Vinča“, građani mogli da se vrate u sanirane stanove marta sledeće godine.

Ona je istakla da je njeno ministarstvo, kako bi sprečilo slične pojave, naložilo građevinskoj inspekciji da pre početka izgradnje bilo koje zgrade, proveri sav materijal koji se bude ugrađivao.

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Goran 04.08.2020.
Dobar dan, želim da odradim izolaciju krova...
Шумадинац 03.08.2020.
Да ли заиста нема никог ко би сагледао неоп...
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...