Digitalni arhiv Republičkog geodetskog zavoda - potpisan ugovor o izradi softverskog rešenja

20.08.2009. | eKapija

Kraljevina Norveška pruža podršku Republičkom geodetskom zavodu kroz finansiranje razvoja softvera za digitalni arhiv. Ugovor o izradi ovog softverskog rešenja su juče (19. avgust 2009. godine) u Beogradu potpisali Helge Onsrud iz Statens kartverka – Norveške uprave za kartografiju i katastar (SK), Zoran Savić iz "TSG Group" i Nenad Tesla iz Republičkog geodetskog zavoda (RGZ).

Uspostavljanjem digitalnog arhiva omogućiće se da svi papirni dokumenti u Republičkom geodetskom zavodu budu konvertovani u rasterski oblik i biće omogućeno njihovo brzo pronalaženje, saopštio je "TSG", koji će izraditi softver.

Po završetku softvera za digitalni arhiv kompletna analogna dokumentacija koja je konvertovana u rasterski oblik biće lako pretraživa, stoji u saopštenju.

Korist od uspostavljanja digitalnog arhiva imaće zaposleni u RGZ, državni organi i pre svega sva pravna i fizička lica koja su korisnici usluga RGZ i koji će moći da ispunjavaju svoje obaveze elektronskim putem, navedeno je u saopštenju.

Kraljevina Norveška od 2005. godine pruža podršku Republičkom geodetskom zavodu u uspostavljanju katastra nepokretnosti i trenutno je u toku III faza "twinning" projekta koja će trajati do kraja 2009. godine.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...
DARKO 08.02.2021.
Stanovnici naselja Stepa Stepanović NEĆE "m...
Rajko 05.02.2021.
Haos u mirnom stambenom elitnom delu opšti...