Digitalni arhiv Republičkog geodetskog zavoda - potpisan ugovor o izradi softverskog rešenja

20.08.2009. | eKapija

Kraljevina Norveška pruža podršku Republičkom geodetskom zavodu kroz finansiranje razvoja softvera za digitalni arhiv. Ugovor o izradi ovog softverskog rešenja su juče (19. avgust 2009. godine) u Beogradu potpisali Helge Onsrud iz Statens kartverka – Norveške uprave za kartografiju i katastar (SK), Zoran Savić iz "TSG Group" i Nenad Tesla iz Republičkog geodetskog zavoda (RGZ).

Uspostavljanjem digitalnog arhiva omogućiće se da svi papirni dokumenti u Republičkom geodetskom zavodu budu konvertovani u rasterski oblik i biće omogućeno njihovo brzo pronalaženje, saopštio je "TSG", koji će izraditi softver.

Po završetku softvera za digitalni arhiv kompletna analogna dokumentacija koja je konvertovana u rasterski oblik biće lako pretraživa, stoji u saopštenju.

Korist od uspostavljanja digitalnog arhiva imaće zaposleni u RGZ, državni organi i pre svega sva pravna i fizička lica koja su korisnici usluga RGZ i koji će moći da ispunjavaju svoje obaveze elektronskim putem, navedeno je u saopštenju.

Kraljevina Norveška od 2005. godine pruža podršku Republičkom geodetskom zavodu u uspostavljanju katastra nepokretnosti i trenutno je u toku III faza "twinning" projekta koja će trajati do kraja 2009. godine.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...