IZOLACIJA-468X60-BANNER

Digitalni arhiv Republičkog geodetskog zavoda - potpisan ugovor o izradi softverskog rešenja

20.08.2009. | eKapija

Kraljevina Norveška pruža podršku Republičkom geodetskom zavodu kroz finansiranje razvoja softvera za digitalni arhiv. Ugovor o izradi ovog softverskog rešenja su juče (19. avgust 2009. godine) u Beogradu potpisali Helge Onsrud iz Statens kartverka – Norveške uprave za kartografiju i katastar (SK), Zoran Savić iz "TSG Group" i Nenad Tesla iz Republičkog geodetskog zavoda (RGZ).

Uspostavljanjem digitalnog arhiva omogućiće se da svi papirni dokumenti u Republičkom geodetskom zavodu budu konvertovani u rasterski oblik i biće omogućeno njihovo brzo pronalaženje, saopštio je "TSG", koji će izraditi softver.

Po završetku softvera za digitalni arhiv kompletna analogna dokumentacija koja je konvertovana u rasterski oblik biće lako pretraživa, stoji u saopštenju.

Korist od uspostavljanja digitalnog arhiva imaće zaposleni u RGZ, državni organi i pre svega sva pravna i fizička lica koja su korisnici usluga RGZ i koji će moći da ispunjavaju svoje obaveze elektronskim putem, navedeno je u saopštenju.

Kraljevina Norveška od 2005. godine pruža podršku Republičkom geodetskom zavodu u uspostavljanju katastra nepokretnosti i trenutno je u toku III faza "twinning" projekta koja će trajati do kraja 2009. godine.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...

;