INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Struja otvara krovni prozor

09.05.2009. | Aluminijum&PVC

Nova generacija krovnih prozora može imati fabrički ugrađene sve električne komponente, zato je sve što treba učiniti po ugradnji krovnog prozora, spojiti ga na napon od 220V. Sam krovni prozor svojom kvalitetom dostojno prati napredne inteligentne funkcije, a može biti izrađen od drveta ili zaštićen belim poliuretanom, dok je u oba slučaja spolja prekriven aluminijumskim profilima koji ga štite od spoljnjih uticaja.

Nova, unapređena verzija potpuno električno opremljenog krovnog prozora nudi gotovo neograničene mogućnosti. Samo jednim daljinskim upravljačem moguće je upravljati krovnim prozorima ili spoljnim roletnama iz bilo kojeg dela stana, kuće, kancelarije, a status na ekranu daljinskog upravljača daje informacije o tome koji je prozor otvoren ili zatvoren, odnosno koja je roletna spuštene ili samo delomično podignuta. Programiranjem se može kreirati grupa prozora ili roletni koje želimo tretirati na isti način, npr. svim prozorima u kuhinji upavlja se istovremeno, sve unutrašnje žaluzine spuštaju se ili podižu u istom trenutku.

Takođe je moguće programirati i određeno vreme neke aktivnosti, npr. neka me u 6.30 probudi podizanje spoljne rolete i otvaranje prozora za 30 odsto! Ukoliko su prozori otvoreni, zahvaljujući senzoru za kišu u slučaju nenadanog pljuska automatski će se zatvoriti, ali će spoljnji preklop i dalje ostati otvoren. Mogu se kreirati i programi koji će pritiskom jedne dirke aktivirati više različitih funkcija, npr. prilikom izlaska iz kuće može se aktivirati program koji će zatvoriti sve prozore, ostaviti otvoren ventilacioni preklop u kupatilu, i spustiti sve spoljnje roletne. Na ekranu daljinskog upravljača prikazaće se potvrda da su sve funkcije izvršene, ili je iz nekog razloga neka funkcija onemogućena (npr. neka fizička prepreka sprečava zatvaranje roletne).

Bežično povezivanje

Funkcionalnost krovnog prozora bazirana je na sigurnoj io-homecontrol® radio frekvencijskoj tehnologiji koja omogućava bežično povezivanje krovnih prozora i spoljnjih roletna te njihovu nesmetanu komunikaciju uprkos fizičkim preprekama. Postoji i mogućnost povezivanja sa proizvodima drugih proizvođača u sistemu io-homecontrol tehnologije i kreiranje "pametne kuće".

Time se prvenstveno postiže ušteda energije, npr. programiranjem automatskog gašenja grejanja kada se krovni prozori otvaraju, unapred programiranim spuštanjem roletni tokom letnjih dana kako bi se smanjila potrošnja energije za rashlađivanje ili automatskim gašenjem veštačke rasvete tokom dana i sl.

Sve na struju

Nova generacija krovnih prozora može imati fabrički ugrađene sve električne komponente, zato je sve što treba učiniti po ugradnji krovnog prozora, spojiti ga na napon od 220V. Sam krovni prozor svojom kvalitetom dostojno prati napredne inteligentne funkcije. Može biti izrađen od drveta ili zaštićen belim poliuretanom, dok je u oba slučaja spolja prekriven aluminijumskim profi lima koji ga štite od spoljnjih uticaja. Unutrašnje staklo je sigurnosno – laminirano i povezano nevidljivom folijom koja u slučaju razbijanja drži komadiće stakla, sprečavajući njihovo rasipanje. Spoljnje staklo je kaljeno sa easy-clean premazom, koji u kombinaciji sa UV vazduhom razlaže prljavštinu te je kiša lakše ispire. Prozorom je moguće upravljati i ručno – povlačenjem ručke u gornjoj zoni prozora krilo se automatski odvaja od lanca. Na taj način krilo se može rotirati, čime spoljnje staklo postaje dostupno za čišćenje.

Ventilacioni preklop integrisan u gornju ručku omogućuje izmenu 12-31 m³/h vazduha, zavisno od širine prozora, dok vazdušni filter zaustavlja prašinu i insekte. Zbog posebne konstrukcije ventilacioni preklop može biti otvoren bez obzira na vremenske uslove, tj. bez bojazni od prokišnjavanja. Na krovni prozor mogu se dodatno ugraditi roletne sa električnim upravljanjem po izboru, zavisno od toga je li potrebna zaštita od sunčeve svetlosti ili toplote, ili samo želite dekorisati svoje potkrovlje.

NAKNADNA ELEKTRIFIKACIJA

Već ugrađen krovni prozor sa ručnim upravljanjem može se naknadno unaprediti pomoću seta za elektrifikaciju. Set uključuje elektromotor, daljinski upravljač, kontrolnu jedinicu i senzor za kišu, pa njegovom ugradnjom postojeći prozor bitno poboljšava svoje karakteristike.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


TEKSTOVI /iz kategorije/


VEKA-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;