INFONET-468X60-BANNER

Rustična terasasta kuća sa zelenim krovom za opuštanje u vreloj klimi Brazila

08.07.2015. | Inhabitat

Ova terasasta kuća sa zelenim krovom, projektovana od strane arhitekte Kamile Kurovski, je osmišljena upravo za toplu i vlažnu klimu Brazila. Zahvaljujući svom zelenom krovu i pergoli izgrađenoj od odbačenih građevinskih materijala, unutrašnji prostori kuće su do sedam stepeni Celzijusa hladniji leti, što dovodi do značajne uštede u potrošnji električne energije.

Kuća površine 248 metara kvadratna poseduje rustični keramički pod, pica peć, roštilj sa malenim zelenim krovom i bazen za plivanje koji ima pogled na brdovit brazilski pejzaž. Solarni grejači snabdevaju kuću sa toplom vodom i potpuno eliminišu potrebu za električnim zagrevanjem vode.

Celokupni enterijer terasate kuće je pokriven sa bujnim zelenim krovom koji ga štiti od toplote sunca tokom vrelih letnjih meseci i doprinosi energetskoj efikasnosti kuće.

Rustična kuća obezbeđuje sve potrebne prostore za udoban svakodnevni život i izgleda kao savršeno mesto za opuštanje tokom vrelih dana. Linija između enterijera i spoljašnjih prostora je nejasna, a horizontalni elementi proširuju prostor izvan njegovih fizičkih granica.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;