Novi društveni centar Kengo Kume krije brdovit enterijer ispod cik-cak krova

12.05.2015. | Dezeen

Japanski arhitekta Kengo Kuma je poznat po implementacijama novih ideja u svojim projektima na koje načine mi trebamo da živimo i uživamo u slobodno vreme. U ovom slučaju, on je projektovao odličan društveni centar sa oštrim cik-cak krovom i podjednako razigranim brdovitim terenom u zatvorenom prostoru napravljenim od elegantne japanske kedrovine.

Novi kulturni centar „Tovada gradska plaza“ je smešten u gradu po kome je dobio ime, i on je projektovan za slobodno penjanje, kuvanje, obrazovanje, druženje i upoznavanje sa drugim ljudima, posebno tokom loših vremenskih uslova.

Kumin privlačni društveni centar je smešten u gradu koji se zove Tovada, u japanskoj prefekturi Aomori. Na njegovom vrhu je bodljikav čelični, cik-cak krov, on je obložen sa vertikalnim trakama japanske kedrovine i poseduje velike prozore pune spratne visine.

„Ponovili smo tipologiju krovova, tako da bi centar mogao da se stopi sa okolnom slikom malih gradskih kuća“, rekao je atrhitekta Kengo Kuma.

Unutar društvenog centra enterijeri su topli i svetli, sa igraonicama nalik talasastim brdima od drveta u kojima se deca mogu kriti, trčati ili koristiti kao rampu. Svaka soba je široka, otvorena i prirodno osvetljena, a kako bi se smanjili rizici, one nemaju nikakve zidne pregrade ili izložene ivice.

Sa dečijom igraonicom, studijom za kuvanje, jaslicama i, između ostalog, sobom sa tatamijem (strunjačama), zgrada novog društvenog centra pruža deci zabavna područja, posebno tokom hladnih snežnih meseci.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Veoma sam zadovoljan sa vašim solarnim sist...
Miloš 01.01.2020.
Ona trolejbuska okretnica, koju je neki "mo...
SAŠA 23.12.2019.
Ovo je dokaz da građane ne treba uzimati mn...
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...