IZOLACIJA-468X60-BANNER

Par koristi merdevine kako bi se kretao po svojoj tokijskoj „Nindža“ kući

11.05.2015. | Inhabitat

Par iz Tokija je 2012. godine angažovao arhitektonski biro Hiroyuka Shinozaki Architects kako bi rekonstruisao njihov dom od 70 metara kvadratnih i pružio im savremeni prostor koji povećava unutrašnji prostor koji se koristi i kao dom i kao studio.

Japanske arhitekte su odgovorile na ovaj zahtev stvarajući nekonvencijalni dizajn koji se sastoji od niza lebdećih etaža kojima se pristupa preko mreže merdevina. Ali, kako je kuća dobila nadimak „Nindža“?! Saznajte u nastavku.

Godine 2013, par koji je naručio renoviranje, Tacumi Terado i njegova žena Hanae, je razgovarao sa CNN-om o svom domu. Odgovarajući na pitanje o odsustvu unutrašnjih zidova, podnih ploča sa rupama koje su stabilizovane sa nizom trodimenzionalnih stubova, par je rekao da se oseća kao da dobijaju sve veću kondiciju jer moraju da budu okretni kao nindže kako bi pristupili različtim spratovima. Dajmo im nekoliko godina još i sigurni smo da će verovatno biti crni pojas.

Arhitektonski biro Hiroyuka Shinozaki Architects je projekat prvobitno nazvao Kuća T. Oni su rekli da viseća rasveta osvetljava sve nivoe kuće, iako odsustvo zidova i šuplja unutrašnjost optimizuje prirodno osvetljenje i neguje prirodnu ventilaciju.

Ostale funkcije su ugrađene kako bi se postigla ona vrsta vrhunskog upravljanja prostorom koji su Japanci savladali.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...
Stanko 14.01.2023.
Konačno nešto lepo na Zlatiboru! Stvarno pr...
Peks 13.01.2023.
Dozvolite vise legalizaciju kuca da moze da...
Mig 23.12.2022.
Zašto ne povezati Zrenjanin sa postojećim a...
DARKO 23.12.2022.
Naravno da su bespravni investitori motivis...

;