INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Nakošena kuća od cinka maksimizira upad sunčeve svetlosti

02.10.2014. | Detail

Zamislite da možete da nagnete vašu kuću kao teleskop kako bi pustili više sunca unutra. To je u suštini ono što je korejski arhitektonski biro Praud uradio sa ovom upečatljivom dvospratnom kućom blizu Seula.

Prikladno nazvana „Nakošena kuća“, ovaj cinkom obloženi objekat nadgleda udaljene planinske pejzaže i maksimizira količinu prirodne svetlosti u enterijeru.

Nakošena kuća je dvospratna rezidencija koja se nalazi na brdovitoj parceli u blizini jezera Čungpjong u Južnoj Koreji. Ona je projektovana za par penzionisanih profesora koji su želeli da imaju vikendicu gde će moći da se bave naučnim istraživanjem i pisanjem. Njen jedinstveni dizajn se sastoji od zakošene kutije obložene cinkom koja počiva na manjem volumenu sa pogledom na zelene planinske vrhove.

Ova čudna kuća je izdugnuta na južnom kraju i ima zaklonjenu drvenu terasu koja nadgleda jezero i planine u daljini. Njen enterijer je svetao i otvoren, a nagib omogućava dodatni spratni prostor, prvenstveno u vidu sobe za goste i obimne biblioteke domaćina. Podovi su drveni, a zidovi su okrečeni u belu boju koja naglašava osvežavajuću količinu prirodne svetlosti u kući.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;