INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Nakošena kuća od cinka maksimizira upad sunčeve svetlosti

02.10.2014. | Detail

Zamislite da možete da nagnete vašu kuću kao teleskop kako bi pustili više sunca unutra. To je u suštini ono što je korejski arhitektonski biro Praud uradio sa ovom upečatljivom dvospratnom kućom blizu Seula.

Prikladno nazvana „Nakošena kuća“, ovaj cinkom obloženi objekat nadgleda udaljene planinske pejzaže i maksimizira količinu prirodne svetlosti u enterijeru.

Nakošena kuća je dvospratna rezidencija koja se nalazi na brdovitoj parceli u blizini jezera Čungpjong u Južnoj Koreji. Ona je projektovana za par penzionisanih profesora koji su želeli da imaju vikendicu gde će moći da se bave naučnim istraživanjem i pisanjem. Njen jedinstveni dizajn se sastoji od zakošene kutije obložene cinkom koja počiva na manjem volumenu sa pogledom na zelene planinske vrhove.

Ova čudna kuća je izdugnuta na južnom kraju i ima zaklonjenu drvenu terasu koja nadgleda jezero i planine u daljini. Njen enterijer je svetao i otvoren, a nagib omogućava dodatni spratni prostor, prvenstveno u vidu sobe za goste i obimne biblioteke domaćina. Podovi su drveni, a zidovi su okrečeni u belu boju koja naglašava osvežavajuću količinu prirodne svetlosti u kući.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;