INFONET-468X60-BANNER

Kompaktna prefabrikovana kuća je napravljena od jednog transportnog kontejnera

08.09.2014. | Inhabitat

Australijska firma Nova Deko Modular gradi modularne domove, od koji se najmanji nazivaju „gajbe za bake“. Njihova najnovija kuća u Milanu je zasnovana na transportnom kontejneru od 12 metara i obuhvata rešenja koja štede prostor koja ga čine kompaktnim i velikim u isto vreme.

Zahvaljujući mehanizmima kao što su sklapajuća vrata i ugrađeni ormani, kuća pruža životni prostor koji ne odaje klaustrofobičan osećaj. Pride ona izgleda jako dobro!

Unapređena verzija kuće dolazi sa nekoliko uključenih opcija u osnovni model, koji obuhvata spavaću sobu sa francuskim ležajem, kupatilom sa tuš kabinom, nekoliko plakara i kuhinjom. Kuhinja je opremljena sa plinskim šporetom i nišom za smeštaj mikrotalasne. Pored ovih prostora, kuća može da ima trem pogodan za toplije klimatske uslove.

Aluminijumska i staklena harmonika vrata dolaze sa unapređenim modelom, dok osnovni model uključuje klizna vrata. Police i ormani od poda do plafonu obezbeđuju dovoljno prostora za skladištenje, ostavljajući dovoljno prostora za udobno i nesmetano kretanje kroz prostor. Modeli kuća slični kući u Milanu koštaju 47.000 australijskih dolara (oko 26.000 evra) kada se isporučuju u Australiji.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;