Kompaktna prefabrikovana kuća je napravljena od jednog transportnog kontejnera

08.09.2014. | Inhabitat

Australijska firma Nova Deko Modular gradi modularne domove, od koji se najmanji nazivaju „gajbe za bake“. Njihova najnovija kuća u Milanu je zasnovana na transportnom kontejneru od 12 metara i obuhvata rešenja koja štede prostor koja ga čine kompaktnim i velikim u isto vreme.

Zahvaljujući mehanizmima kao što su sklapajuća vrata i ugrađeni ormani, kuća pruža životni prostor koji ne odaje klaustrofobičan osećaj. Pride ona izgleda jako dobro!

Unapređena verzija kuće dolazi sa nekoliko uključenih opcija u osnovni model, koji obuhvata spavaću sobu sa francuskim ležajem, kupatilom sa tuš kabinom, nekoliko plakara i kuhinjom. Kuhinja je opremljena sa plinskim šporetom i nišom za smeštaj mikrotalasne. Pored ovih prostora, kuća može da ima trem pogodan za toplije klimatske uslove.

Aluminijumska i staklena harmonika vrata dolaze sa unapređenim modelom, dok osnovni model uključuje klizna vrata. Police i ormani od poda do plafonu obezbeđuju dovoljno prostora za skladištenje, ostavljajući dovoljno prostora za udobno i nesmetano kretanje kroz prostor. Modeli kuća slični kući u Milanu koštaju 47.000 australijskih dolara (oko 26.000 evra) kada se isporučuju u Australiji.

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 19.04.2021.
Biće da su pojedinci to već odradili...o tr...
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...