INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Zeleni penthaus u Vest Vilidžu, Njujork, koga bi svako poželeo

23.07.2014. | Inhabitat

Arhitekta Endrju Franc (Andrew Franz) je bio angažovan da renovira staru gradsku kuću u Vest Vilidžu na Menhetnu, Njujork. Mnogi arhitektonski elementi kuće su vraćeni u svoje prvobitno stanje, a arhitekta Franc je pored toga proširio životni prostor nagore sa dodatim penthausom ukrašenim sa zelenilom.

Franc je želeo da zadrži šarm stare njujorške gradske kuće sa crvenom opekom uz stvaranje otvorenije atmosfere koja omogućava svojim stanarima korišćenje ovog prostora na mudriji način.

Restoran u prizemlju je zadržan u svom izvornom stanju, dok je ostatak fasada rekonstruisan. Kako bi se poklopili sa originalnim plavim žaluzinama, arhitekta Franc je obnovio prozorske podeone elemente i kamene nadvoje (nadprozornike), čuvajući istorijski utisak fasade.

Zadnja fasada kuće je otvorena ka dvorištu, koje vodi do nekoliko nivoa krovnih bašti. Arhitekta Franc je dodao veliki penthaus na vrhu kuće koji prvenstveno ima ulogu da proširi životni prostor, uz stvaranje krovne bašte.

 

Krovna terasa je zatim ukrašena sa nizom žardinjera sa zelenilom i vinovom lozom koja obavija svaku slobodnu površinu. Prelepi krovni prozori su dodati kako bi uveli obilje prirodne svetlosti u penthaus, a takođe i omogućili stanarima da nadgledaju lepo uređeno dvorište.

 

Komentari: 0

TEKSTOVI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;